Policija našla oružje: Ubica bacio i zapalio automatsku pušku

Puška sa prigušivačem je pronađena zapaljena u šumi, 200 metara od kuće Markovića
206 pregleda 60 komentar(a)
Saša Marković, Foto: Vijesti
Saša Marković, Foto: Vijesti
Ažurirano: 19.04.2015. 06:20h

Inspektori kriminalističke policije pronašli su juče rano ujutru, na nepristupačnom terenu pored postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u bečićkom naselju Vještica, zapaljenu automatsku pušku sa prigušivačem, kojom je prekjuče ispred svoje porodične kuće brutalno likvidiran Budvanin Saša Marković (47).

Kako je „Vijestima“ potvrđeno iz više izvora, puška je pronađna zapaljena u šumi, samo 200 metara nizbrdo od kuće Markovića, nekadašnjeg funkcionera Liberalnog saveza Crne Gore i poslanika u Skupštini Srbije i Crne Gore. Markovićeva vila nalazi se na samom kraju bečićkog naselja Ivanovići, praktično na ivici brda, koje se strmo spušta do postrojenja u Vještici.

Policija vjeruje da su u najmanje dvije osobe akteri ubistva

Policija vjeruje da je likvidacija bila dobro organizovana i da su u njoj učestvovale najmanje dvije osobe. Nakon što je istrčao pred Markovićev automobil, koji se iz grada vraćao svojoj kući, ubica je ispalio gotovo cijeli šaržer u glavu i tijelo bivšeg političara. Zatim je pobjegao u šumu i strčao do Vještice. Lakat krivina, koja je tik uz šumu, nalazi se na stotinak metara od Markovićeve kuće i jedino je mjesto gdje se svaki vozač mora zaustaviti da bi je savladao.

To je ubica dobro znao, a prethodno je bio upoznat i sa kretanjem Markovića. Tu mu je, usred bijela dana, napravio sačekušu. Marković je podigao ručnu kočnicu i ukočio svoj „alfa romeo“, što je bilo kobno jer je ubica bez teškoća sasuo rafal u njega. Zato u policiji pretpostavljaju i da je možda Marković poznavao ubicu. Druga mogućnost da ga je nasilno zaustavio.

Očigledno je, kako tvrde sagovornici „Vijesti“, da je ubica bio dobro upoznat sa terenom jer je od naselja Ivanovići do Vještice potrebno svega desetak minuta ukoliko čovjek poznaje staze kroz šumu.

Ubica je, po svoj prilici, bio unajmljen.

On je, nakon što je ubio Markovića, uspio neopaženo da strči niz brdo, gdje je zapalio pušku kako bi prikrio eventualne otiske.

Policijski inspektori od rane zore juče su češljali kompletan teren od naselja Ivanovići do sela naspram Bečića. Osim puške, policija je tragala za odjećom ubice, zbog sumnje da se mogao presvući i takođe je negdje baciti ili uništiti.

Još se ne zna kuda je ubica nastavio bijeg. Po jednoj verziji, on je mogao lako automobilom, koji ga je čekao u Vještici, da pobjegne jer se put iz ovog bečićkog naselja uključuje na Jadransku magistralu.

Ne isključuje se mogućnost da je mogao nastaviti da bježi uz suprotno brdo do sela Mažići, odakle je mogao cetinjskim putem automobilom lako da umakne potjeri.

Sahrana danas u Budvi

Veliki broj građana juče je odao počast nastradalom Markoviću, čije je tijelo bilo izloženo u gradskoj kapeli.

Sahrana Saše Markovića, koji je važio za oštrog kritičara vlasti iako se prije deceniju povukao iz politike, biće obavljena danas na Starom groblju u Budvi u 14 časova.

Marković je važio za povučenog i mirnog čovjeka, koji se proteklih godina bavio izučavanjem geopolitike.

Za Markovićem je ostala supruga Nikica i dvoje maloljetne djece.

Bonus video: