Borović: Vukotić je spreman da na suđenju ispriča baš sve

"Nema govora o sklapanju sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice, jer bi time Vukotić svjesno prihvatio da prizna nešto što nije učinio u Srbiji", kaže Borović
303 pregleda 4 komentar(a)
Jovan Vukotić, Foto: Privatna arhiva
Jovan Vukotić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 23.10.2018. 08:57h

Jovan Vukotić je spreman da na suđenju ispriča baš sve, kaže šta mu se dešavalo, počev od toga da nije vođa nikakvog klana, pa ni "škaljarskog", zatim o tome kako je uhapšen, a potom i deportovan u Srbiju, gdje mu se sudi za djelo koje ovdje uopšte nije počinio, rekao je za Novosti advokat Borivoje Borović, koji zastupa osumnjičenog Vukotića.

Početak suđenja Vukotiću zakazan je za utorak pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu, zbog falsifikovanja pasoša.

"Prihvatio sam da branim Vukotića, jer smatram da su tom čovjeku ugrožena sva prava, prije svega ljudska", rekao je Borović za beogradski list.

"Ono što je učinjeno je nedopustivo i nakon što dokažemo Vukotićevu nevinost pred domaćim, obratićemo se i međunarodnom sudu i tražiti pravdu".

Dodaje da će Vukotić, za razliku od prethodnog postupka, u policiji, odnosno pred tužilaštvom, na predstojećem suđenju, sasvim sigurno iznijeti odbranu.

"Nema govora o sklapanju sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice, jer bi time Vukotić svjesno prihvatio da prizna nešto što nije učinio u Srbiji", kaže Borović.

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je sudu optužni predlog protiv Vukotića, kojim ga tereti za krivično djelo falsifikovanje isprave za koje je zaprijećena kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina zatvora. Tužilaštvo traži da ga sud osudi na godinu i po dana zatvora.

Vukotić je sa makedonskim pasošem uhapšen u Turskoj 10. septembra, a zatim protjeran iz te zemlje i deportovan Srbiji, čije takođe ima državljanstvo.

Bonus video: