Vujović posustao u finišu, ovacije za Anastaziju

Crnogorska kik-boks selekcija je protiv boraca iz regiona 7. „Splendid gran pri” završila sa četiri pobjede, tri poraza i remijem
196 pregleda 3 komentar(a)
Anastazija Petrović, Foto: KBK Bar
Anastazija Petrović, Foto: KBK Bar
Ažurirano: 17.04.2015. 21:45h

Crnogorska kik-boks selekcija je protiv boraca iz regiona 7. „Splendid gran pri” završila sa četiri pobjede, tri poraza i remijem.

Baš kao što je i obećao pobjednik prethodnih šest turnira u budvanskom hotelu, Ivan Strugar, promoter 7. „Splendid gran prija”, viđeno je osam poprilično izjednačenih borbi.

Ipak, u posljednjoj, u teškoj kategoriji, naš reprezentativac Miroslav Vujović poražen je od sjajnog borca iz Zenice, Fahrudina Mahmića, kojem je u uglu stajao Salko Zildžić, Strugarev rival u 1. „Splendid gran priju”. Vujović je u drugoj rundi snažnim udarcem koljenom u bradu bacio Mahmića. Borac iz Zenice je uspio da se oporavi i iskoristi nedovoljnu pripremljenost Vujovića. Uspio je da vrati nokdaun u posljednjem minutu treće runde i preokrene rezultat za jednoglasnu pobjedu.

I Marku Nikoliću je ponestalo snage u finišu, ali nije njegovoj koleginici iz KBK Bar, Anastaziji Petrović koja je demonstrirala nevjerovatno umijeće i fantastično brzi lijevi direkt za sigurnu pobjedu. Njena protivnica Marina Spasić je na nogama izdržala brojne sjajne udarce. Bila je to prva borba kik-bokserki u istoriji turnira u „Splendidu”.

Fantastičan utisak je ostavio i Mensur Murić, sjajnom kombinacijom niskih i visokih nožnih udaraca je slavio laku pobjedu protiv Jakoba Kosića. Hrvatski borac je bio potpuno dezorijentisan i nije uspijevao da „pročita” nijednu namjeru Murića, koji je samouvjereno držao centar ringa.

Najizjednačenija borba bila je između Remzije Dacića i Slobodana Mijajlovića iz Srbije. I na kraju je aplauz publike na odluku o neriješenom ishodu bio pokazatelj ispravne sudijske odluke. U juniorskoj konkurenciji Vukan Kuveljić i Denis Đoković su bez problema uspjeli da slave protiv rivala iz Bosne i Hercegovine.

Rezultati: (+ 91 kilogram) Miroslav Vujović - Fahrudin Mahmić (BiH) 0:3, (- 86) Mensur Murić - Jakob Kosić (Hrvatska) 3:0, (-75 kg) Dejvid Kajević - Aleksandar Menković (Srbija) 0:3, (-75 kg) Marko Nikolić - Amar Babajić (BiH) prekid u 3. rundi, (-67 kg) Remzija Dacić - Slobodan Mijajlović (Srbija) remi, (-56 kg) Anastazija Petrović - Marina Spasić (Srbija) 3:0, (- 70) Denis Đoković - Miljan Kovačević (BiH) 3:0, (- 67 kg) Vukan Kuveljić - Nikola Puhalo (BiH) 3:0.

Bonus video: