Medojević: Ubistvo Markovića pokazalo da smo svi na listi za odstrijel

"Aktuelni DPS-SDP režim predao je vlast i vlasništvo nad državom i našim životima mafiji. U njihovoj državi vladaju njihova pravila. Pravilo ćutanja, lojalnosti i egzekucije. Oni se ne plaše policije, ANB-a, tužilastva i Vesninih sudova, jer se sa njima druže, slave, skijaju, plivaju, lumpuju, kockaju"
64 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.04.2015. 18:45h

Ubistvo bivšeg poslanika Liberalnog saveza, Saše Markovića, pokazuje koliko je samopouzdanje i osjećaj nekažnjivosti mafije u državi, poručio je poslanik Demokratskog fronta, Nebojša Medojević.Bivši poslanik Liberalnog saveza Crne Gore Saša Marković ubijen je danas oko 17.00 u Budvi, u naselju Ivanovići.

“Kolika je osionost, samopouzdanje i osjećaj nekažnjivosti mafije u njihovoj državi, Crnoj Gori, najbolje pokazuje likvidacija Markovica, gdje je ubica sačekao žrtvu u sred bijela dana”, kazao je Medojević.

Mafija je, kako je naveo, slobodna, a “mi smo svi u zatvoru i na nečijoj listi za ostrel”.

"Aktuelni DPS - SDP režim predao je vlast i vlasništvo nad dravom i našim životima mafiji. U njihovoj državi vladaju njihova pravila. Pravilo ćutanja, lojalnosti i egzekucije”, poručio je Medojević.

Prema njegovim riječima, oni se ne plaše policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost, tužilastva i “Vesninih sudova” , jer se, kako je poručio, sa njima druže, slave, skijaju, plivaju, lumpuju, kockaju.

“Crna Gora je postala Kolumbija sa početka devedesetih”, rekao je Medojević.

Crnoj Gori je, kako je ocijenio, potrebna promjena odnosa SAD i EU prema aktuelnoj vlasti.

“Nasilje postaje institcionalno zastićeno i promovisano kao metod odmazde prema ljudima koji govore istinu o stanju u zemlji”, poručio je Medojević.

On je podsjetio da, kako je naveo, odavno, uporno i sa argumentima upozorava da je stanje u državi kritično i da mafija preuzima vodjenje, kao i da su potrebni odlučni i konretni odgovori i opozicije i čitavog drustva.

“Neko im mora stati na put i zaustavti propast koja je izvjesna. Naš narod nije mafijaški, niti lopovski. Svi problemi koji ovih dana eskaliraju pred licima građana, nezaposlenost, skok cijena goriva, nestašice ljekova, korupcija u tužilastvu i sudovima, kriminalizovana policija i ANB, dužnicko ropstvo, glad, siromaštvo, su posljedice loše politike vlasti”, rekao je Medojević.

Problemi su u, kako je kazao, bolesnom političkom sistemu koji treba hitno mijenjati iz korjena.

“U postojecem sistemu mafija dobija, mi gubimo”, zaključio je Medojević.

Bonus video: