Podgorica: Tri osobe osumnjičene za iznudu

Miša Vešovića (30), Kostu Obradovića (22) i Ivana Miličkovića (29) policija sumnjiči da su 14. aprila napali Vuka i Nokolu Burića, pretukli ih i od njih tražili novac
3380 pregleda 22 komentar(a)
Mišo Vešović, Foto: Facebook.com
Mišo Vešović, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 18.04.2015. 06:29h

Podgoričani Mišo Vešović (30), Kosta Obradović (22) i Ivan Miličković (29) uhapšeni su zbog sumnje da su od sugrađana Vuka i Nikole Burić iznudili oko 1.500 eura.

Vešovića, Obradovića i Miličkovića policija sumnjiči da su 14. aprila napali Buriće, pretukli ih i od njih tražili novac.

Iz Uprave policije saopšteno je da su Burići 13. aprila od Vešovića iznajmili “pežo” na 24 časa. Narednog dana preživjeli su torturu. Podgoričkoj policiji prijavljeno je da su Burići napadnuti kada su došli da vrate automobil. Iz Uprave policije saopšteno je da su ih trojica Podgoričana tada izudarala po glavi i tijelu.

"Nakon čega je, sumnja se, M.V. zahtijevao od oštećenih da mu predaju novac, zbog navodnog kvara prouzrokovanog na vozilu, iako nije ni provjerio prethodno ispravnost vozila. Sumnja se da je M.V, nakon što su oštećeni obećali da će donijeti novac, uputio istima prijetnje, zahtijevajući da novac predaju iste večeri, što je oštećeni V.B. i učinio i predao M.V. novac u ukupnom iznosu od 1.524 eura”, saopšteno je iz Uprave policije.

Nakon hapšenja Vešović, Obradović i Miličković saslušani su u tužilaštvu.

“Nadležni tužilac je sudiji za istragu Osnovnog suda u Podgorici podnio predlog za određivanje pritvora, što je sudija odbio i pustio osumnjičene da se brane sa slobode”, saopšteno je iz policije.

Sva trojica odranije su poznati policiji. Vešović godinama unazad puni novinske stupce rezervisane za crnu hroniku. Obradović i Miličković hapšeni su i u julu prošle godine, nakon što su u danilovgradskom Novom Selu napali osoblje i vlasnike tamošnjeg spa centra.

Bonus video: