U Budvi ubijen Saša Marković, bivši poslanik LSCG

Marković je ubijen dok je automobilom prilazio porodičnoj kući. Tada je, kako “Vijesti” nezvanično saznaju, iz obližnje šume istrčao napadač i u pravcu stradalog ispalio više metaka
1073 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2015. 21:19h

U sačekuši u bečićkom naselju Ivanovići oko 17.00 časova ubijen je Budvanin Saša Marković (48), bivši poslanik Liberalnog saveza Crne Gore i nekada jedan od najbližih saradnika Slavka Perovića.

Marković je ubijen dok je automobilom prilazio porodičnoj kući. Tada je, kako “Vijesti” nezvanično saznaju, iz obližnje šume istrčao napadač i u pravcu stradalog ispalio više metaka.

"Službenici Centra bezbjednosti Budva, u sadejstvu sa službenicima Sektora kriminalističke policije, preduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju ubistva počinjenog na štetu S.M. (47) iz Budve. Beživotno tijelo S.M, koji je lišen života upotrebom vatrenog oružja, zatečeno je danas oko 17,05 časova u vozilu u njegovom vozilu marke "Alfa Romeo" u naselju Ivanovići – Bečići", saopšteno je iz Uprave policije.

Dom Markovića nalazi se na kraju puta, iza kojeg slijedi šuma.

Marković je pogođen u predjelu glave i trupa, preminuo je na licu mjesta.

Policija je blokirala sve prilaze gradu i kontroliše učesnike u saobraćaju. Kako "Vijesti" saznaju inspektori su uzeli i izjave od komšija.

Saša Marković je rođen 19. aprila 1967. godine u Budvi.

Do 1998. bavio se privatnim biznisom a potom se kroz rad u Liberalnom savezu aktivno bavi politikom. Bio je član Liberalnog saveza Crne Gore od 1990. godine, piše u njegovoj biografiji.

Bio je jedan od najbližih saradnika Slavka Perovića i šef Kabineta predsjednice Skupštine Crne Gore Vesne Perović (2001-02).

Tokom karijere bio je član Velikog Kabineta LSCG za Spoljne poslove, direktor nezavisnog radija "Free Montenegro", predsjednik Opštinskog odbora LSCG, član Malog kabineta LSCG, poslanik u parlamentu Državne zajednice Srbija i Crna Gora, član Komisije za bezbjednost u Parlamentu Državne zajednice Srbija i Crna Gora, odbornik u Skupštini Opštine Budva.

Marković je posljednjih godina bio posvećen ugostiteljstvu i pisanju naučnog rada, a tokom 2014. godine izdao je knjigu "Manifest protiv imperije – prilog istoriji američkog (neo)imperijalizma".

Za sobom je ostavio suprugu i dvoje maloljetne djece.

Galerija

Bonus video: