Crnogorskim borcima sedam medalja u Rimu, Boškoviću evropsko zlato

Crnogorski borci osvojili su sedam medalja na Evropskom prvenstvu i otvorenom prvenstvu Rima u brazilskoj džiu-džici
63 pregleda 2 komentar(a)
Brazilska džiu-džicu, Foto: Srđan Bošković
Brazilska džiu-džicu, Foto: Srđan Bošković
Ažurirano: 16.04.2015. 16:49h

Na prvenstvu Evrope u brazilskoj džiu-džici crnogorski borac Srđan Bošković je u Rimu napravio senzaciju osvojivši zlato u kategoriji do 86 kilograma (+35 master divizija).

Bošković je prvi crnogorski borac sa medaljom na evropskim prvenstvima u sportu koji je proslavio fantastični Brazilac Minotaur.

Osim zlata, Bošković je osvojio i srebro, ali u apsolutnoj kategoriji, dok su bronzane medalje osvojili Marko i Mladen Jokmanović (seniori braon pojaseva). Marko je medalju osvojio u kategoriji do 67,5 kg a Mladen u kategoriji do 79,5 kilograma.

U Rimusu naši borci bili uspješni i na otvorenom prvenstvu Rima "Rome open kup". Na tom dvodnevnom takmičenju Bošković je osvojio srebro, pošto je u finalu poražemn od reprezentativca Turske, a Mladen i Marko Jokmanović su opet bili bronzani.

Četvrti član naše ekipe Marko Popović ipak nije uspio da se domogne odličja u seniorskoj kategoriji plavih pojaseva do 73,5 kg.

"Crnogorski takmičari već godinama pokušavaju da se domognu evropskih i svjetskih medalja u brazilskom džiu-džicu, a do ovog takmičenja prethodnog vikenda u Rimu, najbliži evropskoj medalji bio je Marko Jokmanović koji je stizao do četvrtfinala. Ponosni smo zato na ove medalje, koje smo izborili mukotrpnim treingom i finansiranjem puta i priprema iz ličnih budžeta", naglasio je Bošković.

Takmičenja u Rimu okupila su preko 1.500 takmičara u uzrastima juniora, seniora i veterana.

"Konkurencija je bila žestoka, jer su ova dva takmičenja uvertira za Evropsko prvenstvo u disciplini „No Gi“ koje predstavlja jedno od tri najznačajnija takmičenja u ovom sportu", objasnio je Bošković.

Bonus video: