Grbić objavio prvi spisak

Na spisku je jedan igrač koji brani boje crnogorskog kluba, Petar Krsmanović iz Budvanske rivijere, kao i bivši igrači dva naša najbolja kluba
1 komentar(a)
Nikola Grbić, Foto: Beta
Nikola Grbić, Foto: Beta
Ažurirano: 16.04.2015. 13:38h

Selektor odbojkaša Srbije Nikola Grbić objavio je danas prvi, širi spisak kandidata za Svjetsku ligu.

Na spisku je jedan igrač koji brani boje crnogorskog kluba, Petar Krsmanović iz Budvanske rivijere, kao i bivši igrači dva naša najbolja kluba - korektor Saša Starović (bivši igrač Budućnosti), libero Nikola Rosić (Budvanska rivijera), srednji blokeri Dragan Stanković (Budvanska rivijera) i Dejan Radić (Budućnost), te primači Nemanja Petrić (Budućnost) i Konstantin Čupković (Budvanska rivijera). Grbić je pozvao i dvojica prvotimaca Vojvodine, Dražen Luburić i Milan Katić, osvajača Čelendž kupa.

"Naše ambicije su da se nađemo na završnom turniru, to je prvi cilj i mislim da je ostvariv. Ne mogu da predvidim u kakvom sastavu ćemo nastupiti na prva dva gostovanja, jer zavisi od toga kada i kako će igrači završiti obaveze u svojim klubovima, ali bez obzira na sve imamo obavezu da se plasirmo na taj turnir", rekao je Grbić.

Na finalnom turniru Svjetske lige u Riju igraće šest reprezentacija: Brazil (organizator), po dvije prvoplasirane selekcije iz A i B grupe i pobjednik Finalnog turnira II divizije. Ukoliko Brazil osvoji jedno od prva dva mjesta u A grupi, na finalnom turniru će igrati treceplasirana selekcija iz A grupe

Muška seniorska reprezentacija Srbije nastupiće 18. put u Svetskoj ligi, a do sada je osvojila četiri srebra (2003, 2005, 2008. i 2009.) i tri bronze (2002, 2004. i 2010).

Najbolji srpski odbojkaši igraće u A grupi I divizije sa Brazilom, Italijom i Australijom, dok su u B grupi Rusija, Iran, SAD i Poljska. Srbija će protivnike dočekati u Novom Sadu (SPC Vojvodina) i Beogradu (Pionir).

Finalni turnir Svetske lige održaće se od 15. do 19. jula u Rio de Žaneiru.

Na spisku se nalazi 25 igrača:

Tehničari: Nikola Jovović (Monca), Mihajlo Mitić (Šomon), Aleksa Brđović (Belhatov) i Ivan Kostić (Partizan).

Korektori: Aleksandar Atanasijević (Peruđa), Saša Starović (Latina), Dušan Petković (Kan), Dražen Luburić (Vojvodina) i Milija Mrdak (Partizan).

Libera: Nikola Rosić (Konstanca), Neven Majstorović (Partizan) i Bojan Rajković (Partizan).

Blokeri: Dragan Stanković (Lube), Marko Podraščanin (Lube), Srećko Lisinac (Belhatov), Dejan Radić (Kan), Petar Krsmanović (Budvanska Rivijera) i Aleksandar Okolić (Crvena zvezda).

Primači: Nikola Kovačević (Pariz), Uroš Kovačević (Modena), Marko Ivović (Rešovija), Nemanja Petrić (Modena), Konstantin Čupković (Bidgošc), Filip Stoilović (Crvena zvezda) i Milan Katić (Vojvodina).

Bonus video: