Medojević: Crna Gora je besudna zemlja

"Sutkinja Larisa Mijušković Stamatović je svojom presudom Veselinu Pejoviću potrdila da je Crna Gora besudna zemlja, i da umjesto sile zakona u njoj vlada zakon sile", ocijenio je Nebojša Medojevića
57 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Pejović, Nebojša Medojević, Foto: Arhiva Vijesti
Veselin Pejović, Nebojša Medojević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 16.04.2015. 16:28h

Budući vlasnik KAP-a Veselin Pejović uslovno je osuđen za ugrožavanje sigurnosti lideru PZP-a Nebojši Medojeviću.

Sutkinja Larisa Mijušković Stamatović mu je izrekla kaznu od pet mjeseci zatvora, ukoliko u sljedećih godinu dana počini novo krivično djelo.

Ona je navela da je, iz iskaza oštećenih i video-snimaka, utvrdila da je počinio krivična djela koja su mu stavljena na teret, a kao olakšavajuću okolnost prilikom izricanja kazne cijenila je to što Pejović ranije nije osuđivan.

Za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti predviđena je novčana kazna ili zatvor do godinu dana.

Njemu se sudilo, jer je na beogradskom aerodromu fizički nasrnuo na Medojevića, a zatim novinarima ispred podgoričkog Osnovnog suda saopštio, između ostalog, da će "pljuvati i šamarati Medojevića gdje god ga vidi".

Biznismen iz Nikšića tvrdi da je u Beogradu tako reagovao, jer ga je poslanik javno optužio da pripada narkokartelu Darka Šarića, da će preko KAP-a prati novac i da nema reference da vodi tu kompaniju, te da nije mislio da šamara Medojevića gdje god ga vidi...

Medojević je tvrdio da u tekstu, zbog kojeg ga je Pejović navodno i napao, nije ni mislio na tog biznismena, već na premijera Mila Đukanovića.

Medojević: Potvrda da je Crna Gora besudna zemlja

Sutkinja Larisa Mijušković Stamatović je svojom presudom Veselinu Pejoviću potrdila da je Crna Gora besudna zemlja, i da umjesto sile zakona u njoj vlada zakon sile, ocijenio je Nebojša Medojevića.

U reagovanju Medojevića navodi se da je presuda Mijušković Stamatović sramotna, i da je on na aerodromu u Beogradu napadnut s leđa.

"A nasilnik je, pred više svjedoka, krenuo da me udari teškim metalnim predmetom, što je sve snimila aerodromska bezbjednosna kamera", dodao je Medojević.

Prema njegovim riječima, okrivljeni je priznao krivično djelo i ponovio ga pred TV kamerama.

"Ja sam fizički napadnut u prisustvu supruge, koja je brutalno izvrijeđana od okrivljenog, samo zbog mojih javno izrečenih riječi kao poslanika crnogorskog parlamenta", kazao je Medojević.

On je ocijenio da je izrečena presuda "poziv mafijaške države da se nasiljem sveti kritičarima režima i da u sudovima Vesne Medenice nema pravde za građane Crne Gore”.

“Nijesam začuđen ovakvom sramotnom presudom, kojom se nagrađuje nasilje i siledžijsko primitivno ponašanje prema poslaniku parlamenta koji brani čast i dostojanstvo države, i uporno objavljuje sav kriminal i korupciju ovog režima”, naveo je Medojević.

On je upitao šta očekivati od pravosuđa kada predsjednik Vrhovnog suda i premijer “šalju svoje porodice na svadbu lica koje naše službe bezbjednosti ocjenjuju kao šefa organizovanog kriminala”.

“Nasilnik je priznao krivično djelo, snimci su ga dokazali, a sutknija je kaznila mene i moju porodicu, a nagradila okrivljenog. Ona je sramotnom presudom izvrijeđala i pet hiljada građana Crne Gore koji su glasali za mene da se borim protiv mafije i korupcije, a nagradila nasilnike”, tvrdi Medojević.

Kako je kazao, Mijušković Stamatovic je sramotnom i kukavičkom presudom poslala opasnu poruku da se poštenje, patriotizam, žrtva za javni inters ne isplate, a da se lopovluk, korupcija, nasilje, nagrađuju, samo ako iz vas stoji aktuelni režim.

"Ova presuda je pokazuje stvarni odnos Medenice i njenih sudija prema parlamentu i instituciji poslanika, prema demokratiji i civilizacijskim vrijednostima, i samo dodatno dokazuje moje tvrdnje da je ovaj režim objavio rat državi, društvu i svakoj normalnosti. Ako neko ko ugrožava život poslanika, zbog osnovanih kritika na privatizaciju KAP-a, biva nagradjen od strane suda, šta da očekuje običan građani”, naveo je Medojević.

On je kazao da njegova porodica godinama trpi pritiske, napade i prolazi golgotu skupa sa njim, zbog njegove borbe za bolju, ljepšu, pravedniju Crnu Goru i javno iznesenih stavova o pljačkama i kriminalu.

"Ovaj prljavoj kampanji i hajki na mene i moju porodicu pridružila se i sutkinja Mijušković Stamatovic, služeći režimu i mafiji, a ne pravdi i državi. No, i pored korumpiranih i kupljenih sudija i sudova, postoje i neki sudovi na kojima se dijeli pravda na koje ovaj mafijaški rezim i njihove sudije poslušnici nemaju uticaja", zaključio je Medojević.

Bonus video: