Crnogorska kik-boks selekcija protiv regiona sjutra u budvanskom hotelu

Tradicionalni 7. "Splendid gran pri" u kik-boksu održaće se sjutra od 20 sati u popularnom budvanskom hotelu
295 pregleda 1 komentar(a)
Ivan Strugar, Foto: Zoran Đurić
Ivan Strugar, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.04.2015. 12:36h

Tradicionalni 7. "Splendid gran pri" u kik-boksu održaće se sjutra od 20 sati u popularnom budvanskom hotelu.

Za razliku od šest prethodnih izdanja kada je protagonista glavne borbe bio najbolji crnogorski kik-bokser svih vremena, Ivan Strugar, on će u 7. izdanju biti promoter osam borbi, u kojima će se boriti crnogorska reprezentacija protiv reprezentativaca država iz regiona.

Povodom 7. izdanja "Splendid gran pri turnira", danas je u Podgorici održana konferencija za novinare na kojoj su se javnosti obratili Strugar, koji je i predsjednik Kik-boks saveza Crne Gore, WAKO Pro menadžer Slobodan-Boban Nikić i predstavnica domaćina spektakla, Splendida, Maja Vukićević.

"Potrudili smo se da za 7. Splendid gran pri našim reprezenztivcima obezbijedimo borce sličnog kvaliteta, pa ne sumnjamo da će zaljubljenici u ovaj sport imati priliku da odgledaju osam uzbudljivih borbi. Za konferencijsku salu u Splendidu me vežu lijepe uspomene jer sam slavio u svih šest glavnih borbi, i srećan sam što se nastavlja jedna lijepa tradicija kik-boksa u prestižnom hotelu", naglasio je Strugar, koji je u 1. Splendid gran pri spektaklu pobijedio sjajnog Salka Zilčića iz Tuzle za šampionski pojas WAKO Pro federacije.

U glavnoj borbi večeri u teškoj kategoriji Miroslav Vujović će za rival imati Bahrudina Mahmića iz Bosne i Hercegovine.

Ostali parovi: (-86 kilograma) Mansur Murić - Jakob Kosić (Hrvatska), (-75 kg) Dejvid Kajević - Aleksandar Menković (Srbija), (-75 kg) Marko Nikolić - Amar Babajić (BiH), (-67 kg) Remzija Dacić - Slobodan Mijajlović (Srbija), (-56 kg) Anastazija Petrović - Marina Spasić (Srbija) i dvije kadetske borbe: (- 70 kg) Denis Đoković - Miljan Kovačević (BiH) i (- 67 kg) Vukan Kuveljić - Nikola Puhalo (BiH).

"Po prvi put će i jedna dama, naša reprezentativka Petrović u istoriji ovog turnira pokazati umijeće. Ove godine će mečeve direktno prenositi Javni servis, čak i u satelitskom prenosu a sa SO Budva, "Montenegro stars hotels grup" i drugim sponzorima imamo veliek planove za budućnost. Već smo obavili razgovore sa televizijama u regionu, ali i globalnim televizijskim kućama i ovaj projekat bi u narednim godinama mogao prerasti u top 8 K1 turnir. Možda u budućnosti ring bude postavljen i na prelijepoj bečićkoj plaži, što bi bila svojevrsna promocija ne samo kik-boksa već i crnogorskog turizma. Već naredni gran pri bi trebalo da bude humanitarni, a korisnike novca od prihoda odrediće glavni sponzori i SO Budve", istakao je Nikić.

I domaćin tradicionalnog kik-boks gran prija zadovoljan je dosadašnjim turnirima "Splendid gran pri".

"Ime hotela prepoznato je i po ovom turniru. Splendid gran pri nije samo promocija našeg hotela, već Budve i crnogorskog turizma. Poseban značaj ovaj turnir ima u pretsezoni, ali je značajan i za razvoj sporta jer će naši kik-boks reprezentativci imati priliku da pokažu koliko vrijede, kao što je to u prethodnih šest izdanja radio Ivan Strugar", rekla je Vukićević.

Bonus video: