Nikšić: Uhapšen osumnjičeni za krijumčarenje 3,8 kilograma skanka

Osumnjičeni je sproveden zamjeniku Višeg državnog tužioca u Bijelom Polju na dalju nadležnost
0 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.04.2015. 12:48h

Nikšićka policija uhapsila je 10. aprila M.T. (28) iz Nikšića, zbog osnova sumnje, da je u januaru ove godine, počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Naime, 9. januara 2015. godine, u vozu koji je saobraćao na relaciji Bar-Beograd, na željezničkom graničnom prelazu Željeznička stanica Bijelo Polje, prilkom granične i carinske kontrole, u plafonu voza, pronađena je sakrivena i ostavljena torba u kojoj se nalazilo oko 3,8 kilograma materije za koju se posumnjalo da je opojna droga skank namjenjena daljem krijumčarenju. Granični policajci iz Bijelog Polja su o navedenom obavijestili službenike Grupe za suzbijanje droge Bijelo Polje, Berane i Pljevlja", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da je pronađena torba sa pomenutom materijom izuzeta i poslata na vještačenje u Forenzički centar, a o događaju je obaviješteno Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju.

"Policija je prilikom hapšenja M.T. pretresla stana koji on koristi u Nikšiću i tom prilikom pronašla i oduzela manju količinu materije za koju se sumnja da je marihuana. O rezultatiuma pretresa obaviješten je Zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici koji je naložio da se po ovom osnovu protiv M.T. podnese prekršajna prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio prekršaj iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga", ističe se u saopštenju.

Pronađena materija je takođe poslata na vještačenje u Forenzički centar.

"Nakon što je M.T, 10. aprila 2015. godine, uhapšen, sproveden zamjeniku Višeg državnog tužioca u Bijelom Polju na dalju nadležnost", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: