Konkurs CSU za 2019. godinu

Centar savremene umjetnosti Crne Gore obezbijediće galerijski prostor, katalog, pozivnicu, plakat i organizaciju otvaranja izložbe
232 pregleda 0 komentar(a)
CSU
CSU
Ažurirano: 09.10.2018. 07:54h

Centar savremene umjetnosti Crne Gore raspisao je konkurs za izlaganje u slobodnim terminima u 2019. godini za podgoričke izlagačke prostore: Dvorac Petrovića, Perjanički dom, galerija “Klub” i galerija “Centar”.

“Konkurs je otvoren do prvog decembra, a odnosi se na mlade umjetnike, umjetnike koji su se potvrdili svojom profesionalnom biografijom i stekli relevantne umjetničke reference i za kustoske projekte”, navodi se u saopštenju.

Dokumentacija koju treba dostaviti za učešće na konkursu obuhvata: radnu biografiju, portfolio (u štampanom ili elektronskom obliku), kratak opis koncepta izložbe, kao i tip i obim izložbe, navesti izložbeni prostor za koji se aplicira i posebne zahtjeve, ukoliko postoje, za postavljanje izložbe.

Centar savremene umjetnosti Crne Gore obezbijediće: galerijski prostor, katalog, pozivnicu, plakat, medijsku prezentaciju i organizaciju otvaranja izložbe. Za autore koji dolaze iz inostranstva obezbijeđeni su putni troškovi i hotelski smještaj za dva dana.

Potrebnu dokumentaciju moguće je dostaviti na adresu Centra ili elektronskom poštom: Centar savremene umjetnosti Crne Gore, Kruševac bb, 81 000 Podgorica, e-mail: csucrnegore@yahoo.com, telefon: + 382 020 243 914

Izbor umjetnika i projekata koji će biti dio programa Centra savremene umjetnosti Crne Gore za 2019. obaviće stručna komisija Centra.

Bonus video: