Biološki sam u 40-im, a imam 67 godina: Šta jede čovjek koji želi vječno da živi

Financial Times, koji je nedavno sjeo sa Kurcvejlom, piše da je ranije dnevno pio 250 prehrambenih pilula, a zbog napretka u toj industriji, sada mu je dovoljno sto pilula dnevno
69 pregleda 3 komentar(a)
Rej Kurcvejl, Foto: Screenshot (YouTube)
Rej Kurcvejl, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 14.04.2015. 16:17h

Rej Kurcvejl, vodeći futurista Google-a želi da živi vječno i tvrdi da je zbog svojih neuobičajenih životnih navika biološki u kasnim 40-ima, a napunio je 67 godina.

Tvrdi da je tajna u prehrambenim navikama, a o tome je pisao i u svojoj knjizi "Transcendentno: Devet koraka do dobrog života zauvijek", objavljenoj 2009. godine.

Financial Times, koji je nedavno sjeo sa Kurcvejlom, piše da je ranije dnevno pio 250 prehrambenih pilula, a zbog napretka u toj industriji, sada mu je dovoljno sto pilula dnevno.

"Pronašao sam više prirodnih formi. Tako da umjesto deset pilula, mogu popiti dvije", ispričao je. Do intervjua je već popio svojih 30 jutarnjih pilula, među kojima su one za zdravlje srca, očiju i mozga te one za seksualno zdravlje.

"To me košta nekoliko hiljada dolara godišnje. Ali taj režim nije za svakoga, zdravom 30-godišnjaku možda će biti potrebni samo osnovni dodaci", ispričao je.

Nakon tableta doručkuje, a na stolu se nalaze šumsko voće, tamna čokolada s dodanim espresom, dimljeni losos i skuša, sojino mlijeko s vanilom, zobena kaša ili kaša od neke druge žitarice i zeleni čaj.

Dodatke prehrani koriste i njegova supruga Sonja i djeca Itan i Ejmi.

"Volim svu hranu, ali ovakva prehrana vas zasiti, a ima manje kalorija", rekao je novinaru koji je primijetio da ne jede puno.

Na zdravlje je počeo paziti već s 15 godina, kada je njegov otac doživio srčani udar. "Umro je kada sam imao 22 godine. Imao je tada 58 godina", ispričao je. U tridesetima mu je dijagnostifikovan dijabetes tipa dva, a nezadovoljan tradicionalnim metodama liječenja, okrenuo se dodacima prehrani.

Bonus video: