Advokat Pejovića: Pljuvanje i šamaranje Medojevića nijesu ozbiljna prijetnja

Tužilaštvo je podiglo još jedan optužni predlog protiv vlasnika KAP-a, nakon što je novinarima ispred suda saopštio da će “pljuvati i šamarati Medojevića gdje god ga vidi”
0 komentar(a)
Veselin Pejović, Foto: Savo Prelević
Veselin Pejović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.04.2015. 11:36h

Branilac vlasnika KAP-a Veselina Pejovića, advokat Dragoljub Đukanović istakao je da biznismen iz Nikšića nije ugrozio ničiju sigurnost, već samo odreagovao na provokativno ponašanje lidera PZP-a Nebojše Medojevića.

Zastupnik optužbe Ana Kostić je ocijenila da je, iz iskaza Medojevića i video zapisa, nesporno utvrđeno da je Pejović počinio krivična djela za koja se tereti.

To su naveli, u završnim riječima, u postupku u kojem se Pejoviću sudi, jer je na beogradskom aerodromu fizički nasrnuo na Medojevića, a zatim novinarima ispred podgoričkog Osnovnog suda saopštio, između ostalog, da će "pljuvati i šamarati Medojevića gdje god ga vidi".

Suđenje je danas završeno, a presuda će biti izrečena u četvrtak.

Đukanović je ocijenio i da je sud u Podgorici nenadležan za dešavanja na beogradskom aerodromu, te da bi u Crnoj Gori o tome mogao da odlučuje jedino sud u Nikšiću, odakle je optuženi.

"Nije tužilaštvo u Beogradu bez razloga odlučilo da neće goniti Pejovića. Mislim da je pod pritiskom medija i politike došlo do procesuiranja ove krivične stvari pred našim sudom...", rekao je Đukanović.

On je dodao i da za njega ni prijetnje koje je uputio ispred suda, ne predstavljaju krivično djelo.

"Za mene pljuvanje i šamaranje nijesu ozbiljna prijetnja", rekao je branilac optuženog.

Biznismen iz Nikšića tvrdi da je u Beogradu tako reagovao, jer ga je poslanik javno optužio da pripada narkokartelu Darka Šarića, da će preko KAP-a prati novac i da nema reference da vodi tu kompaniju, te da nije mislio da šamara Medojevića gdje god ga vidi...

Medojević je tvrdio da u tekstu, zbog kojeg ga je Pejović navodno i napao, nije ni mislio na tog biznismena, već na premijera Mila Đukanovića.

Bonus video: