Budvanskoj rivijeri sedma uzastopna titula (video)

To je šesta maksimalna pobjeda Budvanske rivijere u isto toliko mečeva ove sezone protiv Podgoričana.
64 pregleda 0 komentar(a)
OK Budvanska rivijera, Foto: Odbojkaški savez  Crne Gore
OK Budvanska rivijera, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 13.04.2015. 17:19h

Završena je i ova formalnost – Budvanska rivijera je sa tri maksimalne pobjede protiv Budućnosti, šest u isto toliko mečeva ove sezone (posljednjih 12 međusobnih mečeva završeno je pobjedom Budvana sa 3:0), stigla do sedme uzastopne titule u nezavisnoj Crnoj Gori, šeste duple krune, u ligi u kojoj već godinama nema iole ozbiljnog rivala.

Čak i kad igra sa drugim timom u odnosu na onaj koji nastupa u Ligi šampiona. Mlađani i talentovani tim Budućnosti je u trećem meču pružio najslabiji otpor u ovoj finalnoj seriji…

"Kvalitet je bio na našoj strani, ali je to trebalo pokazati na terenu, što smo i uradili u sve tri utakmice. Zadovoljan sam i čestitam ekipi na tituli", rekao je trener Budvana Slobodan Boškan, a na pitanje da li ostaje i iduće sezone na klupi Rivijere dodao je da će se sada posvetiti slavlju zbog titule i da tek treba da razgovara sa upravom kluba o budućim projektima.

Budućnost je u prvom setu vodila 8:6 na prvom tehničkom tajm-autu, nakon čega su Budvani serijom 4:0 preokrenuli i dominirali do kraja seta.

U drugom su Podgoričani držali priključak do 9:8 za Budvane, da bi na 11:8 trener gostiju Zoran Vukčević, vidno nervozan i nezadovoljan suđenjem (u jednom trenutku ga je nazvao sramnim), prvo dobio crveni, a potom crveni i žuti zajedno, zbog čega je bio isključen do kraja seta.

To je, čini se, dodatno poremetilo njegovu ekipu, jer je Rivijera nastavila seriju do 15:8, a do kraja je na terenu postojala samo jedna ekipa…

"Čestitam Budvanskoj rivijeri, sasvim zasluženo su uzeli titulu, bili su veliki favoriti i uoči finala. Mislim da je večeras bilo naše najgore izdanje, ali definitivno moram da kažem da je sudijski kriterijum toliko isjeckao setove, sudije su napravile toliko propusta da su, jednostavno, ovu djecu izbacili iz ritma i koncentracije. Naravno, vjerovatno tu ima i mog pritiska, zbog kojeg sam dobio karton, ali definitivno i sad i uvijek, dok budem sa tom djecom, braniću njihove interese. A njihov interes je da napreduju i pokažu ono što mogu i da im to niko ne uzima", rekao je trener Budućnosti Zoran Vukčević.

Šampionski pehar kapitenu Ivanu Rašoviću, kao i zlatne medalje ekipi Budvanske rivijere, uručio je predsjednik OSCG. Cvetko Pajković.

Srebrne medalje igračima Budućnosti je uručio generalni sekretar OSCG Ivan Bošković.

Najzad, delegat meča Ana Ivanović uručila je medalje sudijama finala, Vladimiru Janjeviću i Miloradu Deliću.

Budvanska rivijera – Budućnost 3:0 (25:12, 25:15, 25:15)

Budva – Mediteranski sportski centar. Gledalaca: 50. Sudije: Vladimir Janjević (Podgorica) i Milorad Delić (Budva). Poeni iz napada: Budvanska rivijera 29, Budućnost 20. Poeni iz servisa: Budvanska rivijera 8, Budućnost 4. Poeni iz bloka: Budvanska rivijera 12, Budućnost 4. Servis greške: Budvanska rivijera 7, Budućnost 8. Greške: Budvanska rivijera 4, Budućnost 19.

Budvanska rivijera: ĆIROVIĆ 14, KASTRATOVIĆ 3, KRSMANOVIĆ 21, RAŠOVIĆ 3, LAKČEVIĆ (libero), IVKOVIĆ 5, Petrović, Lečić, JEČMENICA 8, Marović.

Budućnost: TATAR 2, ŠĆEPANOVIĆ 3, N. Radović, Pavićević, Peruničić, N. Vidić, BOŠKOVIĆ 2, VLAHOVIĆ (libero), Jelić, A. VIDIĆ 8, B. RADOVIĆ 3, STRUGAR 12.

Bonus video: