Budvani stavljaju tačku na sezonu

Utakmica u Mediteranskom sportskom centru počinje u 18 časova (TV prenos). Sude Vladimir Janjević (Podgorica) i Milorad Delić (Budva).
0 komentar(a)
Budućnost - Budvanska rivijera, Foto: Vesko Belojević
Budućnost - Budvanska rivijera, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 13.04.2015. 15:56h

Ako se ne dogodi kakvo sportsko čudo, u šta, vjerovatno, ne vjeruju ni igrači dva tima, a kamoli šira odbojkaška javnost, Budvanska rivijera će večeras u Budvi protiv Budućnosti staviti tačku na sezonu u kojoj su očekivanja bila veća.

Izabranici Slobodana Boškana odbraniće, očekivano i lako, oba domaća trofeja, ali su na evropskoj sceni uradili manje od onoga što su mogli.

Ako je plasman u drugu rundu Lige šampiona, ipak, bio preveliki i nerealan zalogaj, prije svega zbog toga što naš šampion nema ligu u kojoj može da održava formu i ritam utakmica, ali prolaz u CEV kup je bio realan.

Neočekivan poraz u Ljubljani od ACH voleja je, međutim, pokvario potencijalno pozitivan utisak. Ali, to je već ispričana priča...

Budvani su ove sezone protiv Budućnosti dobili sve mečeve maksimalnim rezultatom, po dva u ligaškom dijelu prvenstva i finalu plej-ofa, te jedan u polufinalu Kupa.

"Ne očekujemo laku pobjedu. U trećem setu utakmice u Podgorici smo vidjeli da ekipa Budućnosti može da bude veoma nezgodan protivnik. U meč ćemo ući maksimalno skoncentrisano, riješeni da trećom utakmicom obezbijedimo još jedan trofej i privedemo ovu sezonu kraju na najbolji mogući način", kaže za „Vijesti“ libero Budvana Nikola Lakčević, bivši igrač Budućnosti.

Mlađani i talentovani sastav Budućnosti je u drugom meču bio blizu osvajanja seta, vjerovatno ga je i zaslužio, ali je šampion „zapeo“ do kraja da ga ne prepusti rivalu. Novu i posljednju šansu ove sezone za makar počasni set, Strugar i drugovi imaju danas.

"U prethodnim utakmicama smo na momente pokazali da možemo da pružimo otpor ekipi Budvanske rivijere. Sigurno da su Budvani mnogo iskusnija i kvalitetnija ekipa, ali ako popravimo greške iz prethodnih mečeva, vjerujem da možemo učiniti utakmicu zanimljivijom. Moramo poboljšati servis i prijem servisa da bismo se nadali nekom povoljnijem rezultatu", ističe za „Vijesti“ Miloš Tatar, tehničar Budućnosti.

Utakmica u Mediteranskom sportskom centru počinje u 18 časova (TV prenos). Sude Vladimir Janjević (Podgorica) i Milorad Delić (Budva).

Bonus video: