Rozberg: Hamilton je mislio samo na sebe

Britanac nije ostao dužan na optužbe
53 pregleda 0 komentar(a)
Hamilton - Rozberg, Foto: Beta-AP
Hamilton - Rozberg, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 12.04.2015. 10:18h

Britanac Luis Hamilton na sjajan način je počeo odbranu titule. Na trci za Veliku nagradu Kine, došao je do druge pobjede u tri trke uz jedno drugo mjesto.

Vozač Mercedesa je vozio besprekorno i trijumf nije dolazio u pitanje. Poslije trke u Šangaju sa pravom je bio zadovoljan.

"Prije svega želim da kažem da je tim uradio sjajan posao. Bilo je prelijepo, iza nas je sjajna vikend. Od početka do kraja bolid je bio u savršenom stanju“, rekao je Hamilton.

Ljut na njega bio je klupski drug, Njemac Niko Rozberg, koji je kroz ciljnu ravnicu prošao kao drugi.

"Luis je mislio samo na sebe. To je bilo nepotrebno i zbog toga je moja trka kompromitovana, jer je vozeći sporije nego što je bilo potrebno na početku omogućio da mi Sebastijan bude veoma blizu. Zbog toga je Fetel morao da ode ranije u boks i pokuša da me pretekne, a ja sam morao da se borim. Sve to je bilo nepotrebno, a takođe me je koštalo mnogo vremena. To nije bilo u skladu sa timskim dogovorom pred start trke“, objasnio je Rozberg.

Odmah je reagovao i Britanac, ne želeći da ostane dužan.

"Nije moj posao da mislim na Nikovu trku. Moj posao je da održim bolid u savršenom stanju i dođem do cilja što je bolje moguće, i to sam i uradio. Ništa nisam radio namjerno, nikoga nisam usporavao. Bio sam fokusiran na sebe. Da je Niko htio da pojača i pretekne me, mogao je da pokuša, ali nije“.

Ovo nije prvi put da njih dvojica uđu u verbalni rat. I prošle sezone je bilo dosta varnica, ali su ljudi iz tima uspjeli da riješe problem.

Bonus video: