Suđenje Pavićeviću i Trbu: Visoka temperatura može uništiti barutne čestice

Vještak rekao da nema tragova baruta na garderobi okrivljenih, presvlakama, ali ni na stalku za pušku
187 pregleda 0 komentar(a)
Dragoje Đurić, mjesto ubistva, Foto: Boris Pejović
Dragoje Đurić, mjesto ubistva, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.09.2018. 06:13h

Vještak hemijske struke Dejan Smolović rekao je da barutne čestice nijesu pronađene na garderobi okrivljenih Dejana R. Pavićevića i Miloša V. Trba.

On je pojasnio da barutne čestice nijesu pronađene ni na folijama izuzetim sa presvlaka nađenih u mjestu Slap kod Danilovgrada, ali ni na stalku koji je vjerovatno korišćen za pušku.

To je naveo u nastavku suđenja Pavićeviću i Trbu, optuženima za stvaranje kriminalne organizacije i ubistvo Dalibora Đurića u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS).

Vještak je, odgovarajući na pitanja sudije Dragoja Jovića, rekao da je moguće da bi barutne čestice bile uništene da je neki od vještačenih predmeta bio izložen trenutnom dejstvu visoke temperature.

“Postoji mogućnost da usljed dejstva visoke temperature barutne čestice, ukoliko su se eventualno nalazile na tim predmetima, budu uništene”, kazao je Smolović.

Vještak daktiloskopske struke Ivan Vukotić kazao je da je od krim tehničara dobio šest tragova papilarnih linija, a u vezi sa vozilom “golf 4” oznaka BD AZ 065, te su dva traga bila podesna za rad, te da jedan potiče od dlana desne ruke optuženog Trba.

U optužnici se navodi da su Pavićević i Trbo u maju 2016., pored drugih, za sada neidentifikovanih lica, postali članovi kriminalne organizacije koju je formiralo za sada nepoznato lice, koja je formirana radi sticanja dobiti i moći.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Pavićević je izvršavao uputstva i naredbe organizatora kriminalnih grupa, da prevozi izvršioce, saizvršioce i pomagače u vršenju krivičnih djela teško ubistvo i prenosi poruke između članova kriminalne organizacije, obezbjeđuje uklanjanje i uništavanje tragova i dokaza o izvršenju krivičnih djela.

Suđenje se nastavlja devetog oktobra.

Bonus video: