Policija tvrdi da je Bujić iz zatvora organizovao lanac zelenašenja

Prilikom pretresa oduzeta je veća količina novca kao i dokumenta za koja se sumnja da potiču iz vršenja navedenog krivičnog djela
1402 pregleda 0 komentar(a)
Šćepan Bujić, Foto: Savo Prelević
Šćepan Bujić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.10.2018. 13:36h

Barska policija osumnjičila je Šćepana Bujića da je organizator grupe koja se bavila zelenašenjem.

Bujić (26) se nalazi na izdržavanju kazne od 20 godina zatvora u ZIKS-u zbog ubistva braće Ljubomira i Dejana Gojačanina u februaru 2013. godine.

Iz Uprave policije je saopšteno da je barska policija danas, nakon višemjesečne akcije, uhapsila T.L. (50), O.L. (45), M.L. (22), T.B. (22), M.L. (44) i M.I. (24) zbog sumnje da su počilili zelenaštvo.

"Policija je u okviru akcije „Time“, u sklopu obavještajnog projekta „Loan“, izvršila više pretresa na lokacijama koje koriste navedena lica, kao i u prostorijama ZIKS-a u kojima boravi Š.B. On je, kako se sumnja, po prethodno postignutom dogovoru sa jasno definisanim ulogama sa licima koja su lišena slobode, organizovao plasiranje novca uz nesrazmjernu kamatu na mjesečnom nivou, a koji je davao licima sa područja Opštine Bar. Sumnja se da su osumnjičena njemu bliska lica, za njegov račun, na ovaj način davala novac na tzv. zelenašku kamatu dok je on organizovao i osobe koje su se bavile preuzimanjem dobiti – kamate koju su potom ta lica dalje predavala pomenutim licima T.B. O.L. T.L. i M.L.", saopšteno je iz policije.

Dodaje se da je prilikom pretresa oduzeta veća količina novca kao i dokumenta za koja se sumnja da potiču iz vršenja navedenog krivičnog djela.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac.

Ka tužiocu biće inicirano i pokretanje finansijske istrage protiv navedenih lica, zaključuju iz policije.

Bonus video: