Luka Bar nakon uzbudljivog meča i pet setova povela trku protiv Morače

Podgoričanke su primorale Luku Bar na prvi meč u pet setova u ovoj sezoni, u kojoj su "sirene" do prvog meča finala izgubile svega tri seta na 23 utakmice.
1 komentar(a)
Luka Bar - Morača, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Luka Bar - Morača, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 11.04.2015. 17:22h

Teže od očekivanog, odbojkašice Luke Bar povele su trku u finalu plej-ofa - iako su vodile 2:0 u setovima, šampionke su večeras u barskoj "Topolici" otpor Morače slomile tek u petom setu, koji su dobile sa 15:8.

Podgoričanke su primorale Luku Bar na prvi meč u pet setova u ovoj sezoni, u kojoj su izabranice Vladimira Milačića do ovog duela izgubile svega tri seta na 23 utakmice.

Morača je tako najavila, možda, interesantno finale, iako će sastav Marka Radusinovića morati da dobru igru ponovi i na svom terenu, u drugom meču, koji je na programu 15. aprila.

"Kao što smo znali, očekuje nas teška finalna serija protiv ekipe koja igra potpuno rasterećeno. Morača je odigrala dvije dobre utakmice u polufinalu protiv Galeba, protiv kojeg je, takođe, bila autsajder. Oni pokazuju sav svoj potencijal, Osmajić i Rovčanin su već osvajale trofej, i igraju jako dobro. Ovo je samo prvi korak, idemo dalje, i u Podgorici nas očekuje težak posao", rekao je trener Luke Bar Vladimir Milačić.

Izuzev trećeg, svi ostali setovi su bili ubjedljivi u korist jedne ili druge ekipe. U taj-breku, Luka Bar je odmah na startu povela 3:0 i primorala Radusinovića na tajm-aut, koji je na kratko dao efekat, jer je Morača izjednačila na 3:3.

"Sirene" su, međutim, ponovo otišle na "plus tri" (6:3), na servis Dragana Peruničić, na promjeni strana su vodile 8:4, a sve je bilo odlučeno kada je Jelena Rosić donijela poen za vođstvo Luke Bar od 11:6...

"Prva dva seta su prošla u isčekivanju da pružimo našu igru, što se dogodilo u naredna dva, posebno u četvrtom, u kojem smo vodili i 22:12. U petom setu nam je malo poremetilo duža pauza između dva seta, zbog odsustva prvog sudije, što je poremetilo neki mir u ekipi. Ali, sve u svemu, jako sam zadovoljan našom partijom, a sigurno ćemo pružiti mnogo kvalitetniju partiju na domaćem terenu", izjavio je trener Morače Marko Radusinović.

Luka Bar – Morača 3:2 (25:17, 25:14, 22:25, 17:25, 15:8)

Bar - Dvorana: SD “Topolica”. Gledalaca: oko 350. Sudije: Dragana Vučinić (Podgorica) i Sonja Simonovska (Bar).

Luka Bar: Bojović, J. Rosić, Cenović (libero), Joksimović, Peruničić, M. Rosić, Hadžisalihović, Vuković, Kruta, Vujanović, Barjaktarović, Milivojević.

Morača: Mandić, Budrak, Vukićević, Dragović, Vukčević, Janjević, Matanović, Kilibarda, Osmajić, Rovčanin, Đelević (libero), Đonović.

Bonus video: