Luka Bar i Morača počinju borbu za titulu, sve zavisi od "sirena"

Luka Bar igra deveto finale plej-ofa u isto toliko sezona u nezavisnoj Crnoj Gori, već ima pet titula, i brani šampionske trofeje iz prethodne dvije sezone.
64 pregleda 0 komentar(a)
Luka Bar - Morača, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Luka Bar - Morača, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 11.04.2015. 10:28h

U “smiraj” muškog plej-ofa (treći, sasvim izvjesno i posljednji meč između Budvanske rivijere i Budućnosti igra se u ponedjeljak u Budvi), danas u Baru, od 17 sati u "Topolici", kreće borba za titulu i u ženskoj konkurenciji. Takođe do tri pobjede, za šampionski pehar boriće se Luka Bar i Morača.

Luka Bar igra deveto finale plej-ofa u isto toliko sezona u nezavisnoj Crnoj Gori, već ima pet titula, i brani šampionske trofeje iz prethodne dvije sezone. “Sirene” su igrale i svih devet finala Kupa Crne Gore, i šest puta podigle pehar.

Ove sezone su bez poraza na domaćoj sceni na 23 meča u prvenstvu i Kupu, uz samo tri izgubljena seta. Sa druge strane, Morača prvi put igra finale plej-ofa, nema nijedan osvojen trofej u seniorskoj konkurenciji.

S obzirom na sve navedeno, iako razlika nije kao u muškoj konkurenciji, sve osim nove titule Luke Bar bi bilo veliko iznenađenje...

"U ovo finale ulazimo sa željom i namjerom da odbranimo titulu prvaka Crne Gore. Svjesne smo da to neće biti nimalo lako. Ekipa Morače je ekipa koju smo ove sezone pobijedile tri puta, dva puta u ligaškom dijelu i jednom u polufinalu Kupa. Međutim, to nam ne daje za pravo da uđemo olako ni u jedan meč. Moramo igrati požrtvovano i disciplinovano i sigurna sam da ćemo na taj način stići do željenog cilja", rekla je za “Vijesti” Dragana Peruničić, reprezentativna primačica servisa iz Luke Bar.

Morača je eliminacijom Galeba u polufinalu, u dva meča, već napravila iznenađenje i veliki uspjeh. Sve preko toga je premija...

"Naš cilj na početku sezone je bilo drugo mjesto u ligaškom dijelu i prednost domaćeg terena u plej-ofu. Nešto lošiji početak sezone koštao nas je toga. Međutim, u polufinalu plej-ofa smo pokazale da radimo kvalitetno, uspjele smo u dva meča da savladamo favorizovani Galeb i time opravdamo zacrtani cilj. Luku Bar je favorit u finalu, jer je to skup odličnih igračica u čijem timu ima seniorskih reprezentativki koje nemaju mjesta u prvoj postavi. Imaju bolje uslove treniranja i neuporedivo bolju finansijsku situaciju, dok naš tim većinom čine mlade i perspektivne igračice koje su ponikle u našoj školi odbojke. Ipak, ako mi ispoštujemo dogovor sa treninga, možemo garantovati uzbudljivo finale", rekla nam je Bojana Osmajić, srednja blokerka Morače.

Morača bez pobjede u svih 18 mečeva protiv Luke Bar

Od kada je Morača prvi put zaigrala u Prvoj ligi, u sezoni 2001/2011, pa do danas, finalisti ovogodišnjeg plej-ofa su odigrali 18 međusobnih mečeva.

Luka Bar je upisala svih 18 pobjeda, uz svega šest izgubljenih setova (prvi tek u 8. međusobnom duelu, i to u polufinalu Kupa u sezoni 2011/2012).

Ne računajući neke neizvjesne setove u izgubljenim mečevima maksimalnim rezultatom,

Morača je najbliža pobjedi protiv Luke Bar bila u finalu Kupa Crne Gore, 9. marta 2013. godine, kada je podgorički tim vodio 2:1, ali je na kraju izgubio 3:2. To je bio i jedini dosadašnji meč dva tima koji je igran u pet setova...

Svi dosadašnji dueli

Sezona 2010/2011

Ligaški dio

Luka Bar - Morača 3:0

Morača – Luka Bar 0:3

Morača – Luka Bar 0:3

Polufinale plej-ofa

Luka Bar – Morača 3:0

Morača – Luka Bar 0:3

Sezona 2011/2012

Ligaški dio

Luka Bar - Morača 3:0

Morača – Luka Bar 0:3

Polufinale Kupa

Luka Bar – Morača 3:1

Sezona 2012/2013

Ligaški dio

Morača – Luka Bar 1:3

Luka Bar - Morača 3:0

Finale Kupa

Morača – Luka Bar 2:3

Sezona 2013/2014

Ligaški dio

Morača – Luka Bar 1:3

Luka Bar – Morača 3:0

Polufinale plej-ofa

Luka Bar – Morača 3:0

Morača – Luka Bar 1:3

Sezona 2014/2015

Ligaški dio

Morača – Luka Bar 0:3

Luka Bar – Morača 3:0

Polufinale Kupa

Luka Bar – Morača 3:0

Bonus video: