Na veselju kod Mićunovića se pucalo ćorcima

Tužilac nije tražio da vještaci utvrde je li Srdan Mićunović policiji predao oružje iz koga je zaista pucano na vjeridbi Mićunovićeve kćerke
149 pregleda 72 komentar(a)
Brano Mićunović, Foto: Luka Zeković
Brano Mićunović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.04.2015. 17:46h

Za šenlučenje ispred kuće Branislava- Brana Mićunovića niko neće odgovarati, jer je utvrđeno da puška koju je policiji predao njegov rođak Srdan Mićunović nije vatreno oružje.

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva "Vijestima" je odgovoreno da su Forenzičari iz Danilovgrada utvrdili da je riječ o oružju iz koga se može ispaljivati samo manevarska municija, a ne i bojeva.

"Nakon dostavljenog izvještaja iz Forenzičkog centra u Danilovgradu, Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću donijelo je odluku da u konkretnom slučaju nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica zbog nepostojanja elemenata bilo kog krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", kazali su iz kabineta vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića.

Oni tvrde da je nikšićka policija prekršajno kaznila Srdana Mićunovića, zato što u roku od osam dana od nabavke oružje nije prijavio MUP-u.

On je početkom februara predao budvanskoj policiji puške iz kojih je navodno pucano ispred kuće Brana Mićunovića, u nikšićkom naselju Moštanica 24. januara.

Nikšićki tužilac, međutim, nije tražio od forenzičara da na osnovu snimka šenlučenja utvrde da li je Srdan policiji predao oružje iz kog je zaista pucano na vjeridbi Mićunovićeve kćerke.

Nikšićkom tužiocu za donošenje odluke bilo je bitno samo da utvrdi da li je oružje koje je Srdan Mićunović predao vatreno.

Danilovgradski forenzičari vještačili su automatsku pušku kojoj je cijev navodno zalivena i imitaciju heklera iz koga se navodno može ispaljivati samo manevarska municija.

Istragu šenlučenja policija je pokrenula nakon što su "Vijesti" objavile detalje sa snimka koji je najprije postavljen na društvenim mrežama.

Tada je i pretresena Mićunovićeva kuća u Nikšiću, ali tamo, tvrdili su, nije pronađeno oružje.

Izvori "Vijesti" ranije su saopštili da se na jednom snimku šenlučenja vidi kako iz automatske puške uvis puca Mućunovićev sin Đorđe. Na drugom, metak iz druge puške navodno ispaljuje njegova djevojka, Budvanka Zorana Mandić, a na trećem snimku muškarac okrenut leđima puca iz automata, dok Brano Mićunović iz dvorišta ulazi u kuću.

Branislav Mićunović je zvanično vlasnik firme "Džek pot" i predsjednik Odbora direktora "Zeta filma", a pokušava da uđe i u posao sa mini hidrocentralama.

Vjeruje se da stoji i iza brojnih građevinskih projekata na primorju, kockarskog biznisa... Italijanske vlasti mu sude za šverc cigareta preko Jadrana.

Bonus video: