Nikšić: Romi ne spavaju zbog napada kamenjem

“Svako veče ih prijavljujemo policiji. Ponekad i sedam puta u toku noći..."
135 pregleda 7 komentar(a)
Nerđivana Smakaj, Foto: Svetlana Mandić
Nerđivana Smakaj, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 15.09.2018. 07:04h

Porodice u romskom naselju pod Trebjesom u Nikšiću tvrde da su već danima na meti huligana koji kamenicama lome prozore na njihovim kućama, zbog čega su prinuđeni da svako veče stražare.

Mujo i Nerđivana Smakaj pričaju da već devet noći ne spavaju, ali da nijesu uspjeli da sačuvaju kuću jer su im “narkomani iz komšiluka“ polomili stakla na vratima i prozorima.

“Već devet noći imamo problem sa narkomanima iz komšiluka. Svako veče nam kuću gađaju kamenjem. Slomili su nam prozore od kuće, vanjska vrata, vrata od kupatila. Ne mogu da kradu iz naše kuće pa nas zato gađaju. Nikome ništa nijesmo dužni, ni sa kim nijesmo u svađi. Kamenicama gađaju kuće i komšijama okolo“, kazala je Nerđivana pokazujuću slomljene prozore.

Preko pojedinih slomljenih prozora Smokaji su stavili daske, jer im se, kako rekoše, ne isplati da postave stakla zato što će ponovo biti polomljena.

“Svako veče ih prijavljujemo policiji. Ponekad i sedam puta u toku noći. Sinoć se moj muž jurio sa njima, čak je došlo i do fizičkog kontakta... Policija je privela njih četvoricu, ali ovdje je velika grupa narkomana, sigurno njih desetoro“, tvrdi Nerđivana.

Bonus video: