TRI I PO GODINE ZATVORA

Stanišić, Klikovac i Bulatović ponovo osuđeni zbog pokušaja reketiranja

Stanišiću, Klikovcu i Bulatoviću tri i po godine zatvora
1265 pregleda 20 komentar(a)
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.04.2015. 06:08h

Vidoje Stanišić, Saša Klikovac i Željko Bulatović ponovo su osuđeni na ukupno tri i po godine zatvora zbog pokušaja reketiranja vlasnika restorana “Garden” Mirka Simonovića.

Sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Nada Rabrenović je, kao i u prethodnom postupku, Klikovcu i Stanišiću izrekla kazne zatvora u trajanju od po godinu dana, a Bulatoviću godinu i šest mjeseci. Takođe  je zbog opasnosti od bjekstva produžila i pritvor, u kojem se nalaze od prošlog ljeta. 

Obrazlažući odluku, sutkinja je rekla da je iskaz Simonovića koji je dao kod tužioca istinit, s obzirom da se u potpunosti poklapa sa video-snimcima iz restorana. “Okrivljeni su tvrdili da nijesu izlazili iz restorana, iako se na snimku vidi da su sa Simonovićem razgovarali u dvorištu”, navela je, između ostalog, Rabrenovićeva.

Ona je dodala i da nije bilo razloga da ih osudi na manju kaznu od Zakonom propisane, s obzirom na to da su  ranije osuđivani. Prema Krivičnom zakoniku, za krivično djelo za koje im se sudilo, predviđena je kazna zatvora od jedne do osam godina.

Viši sud u Podgorici ukinuo je prvostepenu presudu sutkinje Rabrenović jer u njoj, kako se navodilo, nije navedeno na koji način je sud zaključio da su se optuženi unaprijed dogovorili da izvrše krivično djelo, ocjenjujući  presudu nejasnom i protivurječnom. 

Vlasnik “Gardena” Mirko Simonović, kod tužioca je  detaljno opisao na koji način su mu Stanišić, Bulatović i Klikovac  tražili 5.000 eura. 

On je, između ostalog, tada rekao da su mu prvo tražili novac, pa da im prepiše lokal, a onda ga savjetovali da uzme pare od kamataša ako nema. Tada je ispričao i da su mu prijetili...

Na suđenju je potpuno promijenio  iskaz, i tvrdio  da mu optuženi nijesu tražili novac, već da su se žalili na stomačne probleme od hrane koje su pojeli u restoranu. 

Pred sudom je kazao da je  kod tužioca izmislio priču o reketu, kako mu ljudi iz kriminalnog miljea ne bi više dolazili u restoran.

U Višem sudu se protiv Stanišića i Klikovca vodi proces zbog milionske računarske prevare, a Bulatović je odležao višegodišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva Samira Usenagića.

Preporučujemo za Vas