Haker stražaru ZIKS-a dao 15.000 eura?

Nakon što je “propjevao”, Čujović se navodno uplašio za svoju bezbjednost i tražio da ga premjeste u sobu u kojoj je Damir Mandić
154 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Čujović, Foto: Savo Prelević
Miloš Čujović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.04.2015. 05:43h

Pritvorenik Miloš Čujović (30) ispričao je pred tužiocem da je službeniku Istražnog zatvora Slavku Sekuliću dao 15.000 eura.

On je, tvrde sagovornici “Vijesti”, pred tužiocem do tančina pričao kako je, i kada službeniku davao novac, i kakve je povoljnosti dobijao od njega.

“Vijestima” je iz tužilaštva nezvanično potvrđeno da provjeravaju Čujovićeve navode.

Sekulić je ranije negirao da je uzimao novac od pritvorenika, tvrdeći da su to neistine i da mu ovaj “namješta” iz njemu nepoznatog razloga.

Beograđanin Čujović u srijedu je drugi put saslušan u podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu, po prijavi koju je protiv nadzornika Sekulića podnio Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS).

U zgradu tužilaštva sprovodnik ZIKS-a uveo ga je oko 10 sati, a nakon 40 minuta saslušanje je završeno.

“Pritvorenik Čujović rekao je pred tužiocem isto što je ispričao i menadžmentu ZIKS-a - da je Sekuliću od decembra 2014. godine do marta, dao 15.000 eura. Rekao je konkretna imena ljudi koji su predavali novac”, kazao je sagovornik“Vijesti”.

Isti izvor tvrdi da je Čujović kazao da je 5.000 eura predato u Beogradu, a 10.000 u Podgorici.

“Ispričao je i u kojoj prodavnici bijele tehnike je bilo uplaćeno 2.000 eura da Sekulić kupi kućne aparate, ali i ko je u Podgorici i Beogradu preuzimao novac za nadzornika”, kazao je on.

Čujović je navodno ispričao da mu je Sekulić javljao kada će stražari pretresti njegovu sobu.

“Rekao je da mu je uvijek javljao kada će biti pretres, i da su mu telefoni oduzimani samo kada nenajavljena dođe sprovodnička služba. Ispričao je i kako ga je Sekulić 'vadio' iz disciplinske samice, fingirajući njegovo loše psihičko stanje”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Izvori “Vijesti” iz Istražnog zatvora kazali su u srijedu da se Čujović, nakon što je “propjevao”, uplašio za svoju bezbjednost i da je tražio da ga premjeste u sobu u kojoj je optuženi za saučesništvo u ubistvu Duška Jovanovića, Damir Mandić, što mu je navodno i omogućeno nakon što je drugi put saslušan u tužilaštvu.

Sekulić će i disciplinski odgovarati

ZIKS je pokrenuo disciplinski postupak protiv nadzornika Slavka Sekulića, nakon izjave Čujovića o davanju novca.

“Pokrenuta je i procedura suspenzije do okončanja disciplinskog postupka”, odgovoreno je “Vijestima” iz spuškog zatvora.

Oni su kazali da su “tokom višemjesečnih aktivnosti došli do saznanja koja su ukazivala na moguće neprofesionalno i nezakonito postupanje Sekulića”. Nakon toga su, pojašnjeno je, podnijeli prijavu tužilaštvu, i obavjestili sud u kojem se protiv Čujovića vodi postipak za milionsku računarsku prevaru.

Bonus video: