Sindikat UP osudio napad na Vujovića: Nadležni da reaguju

Šuškavčević je dodao da su članovi Sindikata ogorčeni time što je tužilaštvo napada na Vujovića kvalifikovalo kao prekršaj
82 pregleda 9 komentar(a)
Mladen Šuškavčević, Foto: Arhiva Vijesti
Mladen Šuškavčević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 09.04.2015. 17:50h

Sindikat Uprave policije osudio je napad na službenika Stanice policije Tuzi Miodraga Vujovića, i pozivao nadležne institucije da hitno reaguju i zaštite policajce.

U saopštenju koje potpisuje predsjednik Sindikata UP Mladen Šuškavčević pojašnjeno je da je Vujović napadnut 4. aprila u stanici policije u Tuzima.

Šuškavčević je kazao da se za "normalan" rad policajaca ne obezbjeđuje ni minimum potrebnih uslova, i da je uzrok toga ukidanja dijela zakonskih propisa i policijskih ovlašćenja.

"Obavljanjem redovnih policijskih poslova, život policijskog službenika je veoma ugrožen, kao i sigurnost poziva na tako odgovornu dužnost. Sindikat policije ponovo podsjeća da su pripadnici policije nosioci sigurnosti društva i da svakodnevno brinu o bezbjednosti i životima naših građana. Napadi na policiju su i napadi na državu. Zbog toga ovim putem upućujemo apel na sve nadležne institucije, prije svega na tužilaštvo i sud, da preduzmu sve zakonom propisane mjere kako bi se ovakvi napadi ubuduće spriječili, počinioci najooštrije sankcionisali, a građani osjećali sigurnije", kazao je on.

Šuškavčević je dodao da su članovi Sindikata ogorčeni time što je tužilaštvo napada na Vujovića kvalifikovalo kao prekršaj.

"Sindikat ne može, niti želi da se miješa u rad nadležnih institucija, ali smatra da se treba insistirati na neophodnosti promjene kaznene politike za osobe koje izvrše napad na policiju, a koja i pored teških uslova za rad, požtrvovano i uspješno obavlja svoju dužnost i ispunjava sve zahtjeve koje poziv policajca stavlja pred njih. Smatramo da je neophodno posvetiti se problemima koje policija ima u svom svakodnevnom radu, jer je to jedini način na koji možemo imati dobru bezbjedonosnu situaciju i garantovati sigurnost građana Crne Gore", kazao je on.

Bonus video: