Kod tunela Lokve zaplijenjeno preko pola kilograma heroina

U pvc pakovanju je pronađena materija za koju je preliminarnom hemijskom analizom utvrđeno da se radi o opojnoj drogi heroin, veoma visoke čistoće u količini od oko 509 grama
180 pregleda 9 komentar(a)
Droga, Foto: Uprava policije
Droga, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 09.04.2015. 15:02h

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova – Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja Sektora kriminalističke policije su, od početka godine do danas, na teritoriji Crne Gore ukupno zaplijenili oko dva kilograma opojne droge heroin, čija ukupna vrijednost na ilegalnom uličnom narko tržištu iznosi oko 160.000 eura.

O rezultatima koje Odsjek za borbu protiv droge i krijumčarenja postiže govori i jučerašnja zaplijena opojne droge heroin kada su službenici Grupe za suzbijanje droge Bijelo Polje, Berane i Pljevlja presjekli lanac krijumčarenja opojne droge heroin, zaplijenili preko pola kilograma ove opojne droge i lišili slobode F.D. (23) i H.D. (28), oba iz Rožaja.

Naime, službenici Grupe za suzbijanje droge Bijelo Polje, Berane i Pljevlja su, na osnovu operativnih saznanja juče, na magistralnom putu Berane – Rožaje, u mjestu Lokve kod istoimenog tunela, opservirali pomenutu lokaciju kada je H.D, zaustavio vozilo na proširenju u blizini tunela, gdje je sačekao F.D. koji mu je predao kesu sa pvc pakovanjem u kojoj se, sumnja se, nalazio heroin. H.D. i F.D. zatečeni u primopredaji pomenute materije su lišeni slobode.

U pvc pakovanju je pronađena materija za koju je preliminarnom hemijskom analizom utvrđeno da se radi o opojnoj drogi heroin, veoma visoke čistoće u količini od oko 509 grama.

Opojna droga je oduzeta i biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

O događaju je obaviješten Viši državni tužilac u Bijelom Polju, kojem su F.D. i H.D, danas sprovedeni uz krivičnu prijavu, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Pored jučerašnje zaplijene heroina, podsjećamo i na dvije veće zaplijene heroina iz prethodnog mjeseca, od kojih su jednu realizovali službenici Grupe za suzbijanje droge Bijelo Polje, Berane i Pljevlja kada je zaplijenjeno oko 450 grama heroina, dok je druga zaplijena realizovana od strane Grupe za suzbijanje droge Podgorica, kada je zaplijenjeno oko 600 grama ove opojne droge.

Bonus video: