Suđenje za reket u "Gardenu": Sutkinju učili da se čuva novinara

“Znate koliko je mene briga što će mediji da pišu, nije me briga”, kazao je advokat
166 pregleda 8 komentar(a)
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.04.2015. 13:29h

Jedan od optuženih za pokušaj reketiranja vlasnika restorana “Garden” Vidoje Stanišić, ocijenio je juče da mediji vrše pritisak na sud i da je zahvaljujući novinarima, “postao dežurni krivac”.

On je zatim, skupa sa braniocima optuženih, advokatima Brankom Anđelićem i Danilom Mićovićem zamolio sutkinju Nadu Rabrenović da “ne podlegne opet takvom pritisku”.

I Saša Klikovac i Željko Bulatović optuženi su za pokušaj iznude od Mirka Simonovića. Novo suđenje juče je započeto i završeno, a presuda će biti izrečena danas.

Stanišić je rekao da ne može da prizna nešto što nije uradio i kazao da ne može da shvati da je sutkinja potpuno zanemarila iskaze svjedoka, ali i vlasnika “Gardena”.

“Simonović je čak rekao da je spreman da odgovara za krivično djelo lažno prijavljivanje, zbog onoga što je rekao kod tužioca”, podsjetio je Stanišić.

Branioci su tražili ukidanje pritvora za optužene, ističući da su oni već odležali dvije trećine kazne, jer su devet mjeseci u pritvoru...

“Presudu treba donijeti prema dokazima, a ne prema mišljenju medija ili bilo koga drugog”, istakao je Anđelić.

Mićović je dodao i da nema nijednog dokaza protiv okrivljenih i podsjetio sudiju da ne treba da podlegne pritisku medija: “Znate koliko je mene briga što će mediji da pišu, nije me briga”.

Sutkinja je rekla da će o predlogu za ukidanje pritvora odlučiti prilikom izricanja presude.

Viši sud u Podgorici ukinuo je presudu kojom je ta trojka osuđena na ukupno tri i po godine zatvora.

U Višem sudu smatraju da u prvostepenoj presudi nije navedeno na koji način je sud zaključio da su se optuženi unaprijed dogovorili da izvrše krivično djelo, zbog čega je presuda nejasna i protivurječna.

Rabrenović je Klikovcu i Stanišiću izrekla kazne zatvora u trajanju od po godinu, a Bulatoviću godinu i šest mjeseci.

Ona je tada rekla da je kao istinit prihvatila iskaz koji je vlasnik restorana dao tužiocu - Simonović je na suđenju promijenio “ploču”, pa je rekao da mu optuženi nijesu tražili novac i da je u istrazi izmislio priču o reketu kako mu ljudi iz kriminalnog miljea ne bi više dolazili u restoran.

U Višem sudu se protiv Stanišića i Klikovca vodi proces zbog milionske računarske prevare, a Bulatović je odležao višegodišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva Samira Usenagića.

Bonus video: