Draško odredio širi spisak za Evropsko prvenstvo u Rejkjaviku

Petorica šahista spredstavljaće našu zemlju na Evropskom ekipnom šampionatu, koji će se igrati na četiri table.
71 pregleda 0 komentar(a)
Đukić i Draško, Foto: ŠK Budućnost
Đukić i Draško, Foto: ŠK Budućnost
Ažurirano: 09.04.2015. 10:32h

Selektor muške šahovske reprezentacije Crne Gore Milan Draško saopštio je danas širi spisak kandidata za Evropsko prvenstvo, koje se od 12. do 22. novembra održava u islandskom Rejkjaviku.

Na spisku je osam šahista, i to Dragiša Blagojević (velemajstor), Luka Drašković (međunarodni majstor), Nikola Đukić (velemajstor), Blažo Kalezić (međunarodni majstor), Dragan Kosić (velemajstor), Dušan Lekić (međunarodni majstor), Nebojša Nikčević (velemajstor) i Nikola Potpara (Fide majstor).

Petorica šahista sa ovog spiska predstavljaće našu zemlju na Evropskom ekipnom šampionatu, koji će se igrati na četiri table.

Pored igrača koji su već igrali za reprezentaciju na spisku se nalaze i nova imena: Luka Drašković, Dušan Lekić i Nikola Potpara.

"Pored njih debitant je i selektor Milan Draško, do sada standarni reprezentativac koji je igrao na svim takmičenjima na kojima je nastupala naša reprezentacija. Svoje ogromno znanje i iskustvo sada po prvi put primjenjuje u novoj ulozi", navodi se u saopštenju Šahovskog saveza Crne Gore.

Bonus video: