JURILI GA, SPAŠAVALI, PA UHAPSILI

Nikšićanin bježeći od policije sletio u more

Saobraćajna policijska patrola pokušala je da zaustavi Nikolića oko ponoći, a on se odmah dao u bijeg, misleći da mu je postavljena zasjeda zbog pljačke prodavnice
62 pregleda 48 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock.com
Kotor, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 09.04.2015. 05:43h

Bježeći od policije, Nikšićanin Zoran Nikolić (27) sletio je vozilom u more kod Kotora a njegov potpoljeni BMW bio je krcat ukradene robe.

Policijaci su zato najprije, pomogli Nokolići i njegovoj djevojci L. A. da izađu iz automobila, pa tek onda mu stavili lisice na ruke.

Neobična potjera dogodila se u noći između nedjelja i ponedjeljka, nakon što je dvadesetsedmogodišnjak, vjeruje policija, opljačkao prodavnicu u kotorskom naselju Markov vrt.

Saobraćajna policijska patrola pokušala je da zaustavi Nikolića oko ponoći, a on se odmah dao u bijeg, misleći da mu je postavljena zasjeda zbog pljačke prodavnice.

Tada je uslijedila potjera uskom saobraćajnicom uz zaliv.

Pod punim gasom, Nikolić na oštroj krivini u naselju Muo gubio kontrolu nad vozilom, probija bankinu i vozilom leti u more... Uprkos svemu, Nikšićanin i djevojka nijesu povrijeđeni.

Policajci su ih ubrzo odveli kotorsku stanicu policije, nakon što ustanovili da je automobil pun tehničke i prehrambene robe iz prodavnice, čija su pljačku prethodno prijavili mještani.

Sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević, potvrdio je “Vijestima” da je, nakon saslušanja, a po predlogu tužioca, Nikoliću odredio pritvor do 30 dana.

On je objasnio da se Nikoliću tereti da je izvršio krivično djelo - teška krađa u produženom trajanju.

“Vijestima” je u kotorskoj policiji rečeno da se Nikoliću na teret stavljaju i četiri teške krađe koje je na području Kotora, sumnjaju policajci, obavio od sredine marta do početka aprila.

Naime, nakon što je priveden, sudija Pavićević je na zahtjev policije izdao odobrenje za pretres porodične kuće osumnjičenog u Nikšiću: policija je tokom pretresa pronašla motore, akumulator, i još nekoliko predmeta, čija je krađa prijavljena u prethodnih 15-ak dana.

Nikolić je sproveden u Istražni zatvor u Spužu.

Preporučujemo za Vas