Budućnost bila blizu osvajanja seta, ali Budvani ponovo slavili 3:0

Budvani su, tako, poveli 2:0 u pobjedama i imaju priliku da 13. aprila na svom terenu stave tačku i na ovo prvenstvo.
0 komentar(a)
Budvanska rivijera - Budućnost, Foto: Vesko Belojević
Budvanska rivijera - Budućnost, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 08.04.2015. 18:22h

Iako su bili jako blizu osvajanja seta, odbojkaši Budućnosti su i 11. uzastopni put poraženi sa nulom od Budvanske rivijere, peti put ove sezone.

Budvani su, tako, očekivano poveli 2:0 u finalnoj seriji i, ako se ne dogodi kakvo sportsko čudo, 13. aprila na svom parketu će staviti tačku na sezonu i upisati sedmu uzastopnu titulu u nezavisnoj Crnoj Gori.

"U svakoj utakmici protiv Budućnosti ove sezone, set ili dva su “otišli” u neizvjesnu završnicu. Momci iz Budućnosti su svaku utakmicu odigrali vrlo požrtvovano i borbeno, dali su maksimum, pružili su zaista dobre partije, pokazali su da imaju dobar timski duh. Mi smo uspjeli i večeras da odradimo posao koji smo isplanirali, da pobijedimo i ostaje nam da odigramo i tu treću utakmicu i nadamo se novoj pobjedi", rekao je Lazar Ćirović, primač Budvana, koji od završetka Lige šampiona igra na poziciji korektora.

U prva dva seta meča u “Morači” nije bilo dileme, jer su gosti iskusniji i kvalitetniji gosti iskoristili grč domaćih odbojkaša. Podgoričani su jedino vođstvo u tom periodu igre imali na 3:2 u drugom setu.

Uzbuđenja je, zako, bilo u trećem setu, u kojem je Rivijera vodila najviše sa tri poena (12:9), a Budućnost sa dva na 17:15, kada se činilo da, možda, može i do prvog osvojenog seta, posebno što je vodila do 23:22.

Međutim, Budvani su prvi došli do set lopte, koju je Bojan Strugar anulirao, ali su onda Ivan Rašović iz prvog napada i Petar Krsmanović blokom stavili tačku na ovaj meč...

"Ostaje žal za trećim setom. Kao i obično, ušli smo u meč sa malim grčom, to se prenijelo i u drugi set, dok smo u trećem setu igrali kako znamo, i donekle dokazali da možemo da igramo sa njima. Sve smo bliži tome da barem uzmemo set, i daćemo sve od sebe da u narednom meču pružimo još više, da bolje uđemo u meč. Potrudićemo se da od početka pokažemo da umijemo da igramo, da možda, ko zna, i dobijemo utakmicu", rekao je primač Budućnosti Goran Bošković.

Budućnost - Budvanska rivijera 0:3 (17:25, 16:25, 24:26)

Podgorica - Dvorana: „Morača”. Gledalaca: 200. Sudije: Milorad Delić (Budva) i Vladimir Janjević (Podgorica). Poeni iz napada: Budućnost 34, Budvanska rivijera 43. Poeni iz bloka: Budućnost 2, Budvanska rivijera 7. Poeni iz servisa: Budućnost 2, Budvanska rivijera 9. Servis greške: Budućnost 6, Budvanska rivijera 10. Greške: Budućnost 11, Budvanska rivijera 10.

Budućnost: TATAR, ŠĆEPANOVIĆ 1, N. Radović, ZVICER 4, Peruničić, N. Vidić, BOŠKOVIĆ 12, Vlahović, Jelić, A. VIDIĆ (libero), B. RADOVIĆ 2, STRUGAR 18.

Budvanska rivijera: ĆIROVIĆ 18, Marović, KASTRATOVIĆ, KRSMANOVIĆ 16, LAKČEVIĆ (libero), IVKOVIĆ 5, Petrović, Lečić, Ivanović, JEČMENICA 13, RAŠOVIĆ 8.

Bonus video: