Sandovalova borba za muziku večeras u KIC-u

ilm “For Love or Country” je zasnovan na istinitoj priči o slavnom kubanskom džez trubaču, pijanisti i kompozitoru Arturu Sandovalu, koji je lično komponovao muziku za ovu dramu
70 pregleda 0 komentar(a)
Arturo Sandoval, Foto: Screenshot (YouTube)
Arturo Sandoval, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 08.04.2015. 11:24h

U okviru ciklusa Džez na filmu, koji se održava u okviru manifestacije Mjesec poštovanja džeza, a u okviru kojeg je podgorička filmska publika bila u prilici da u protekla dva dana pogleda ostvarenja “Buena Vista Social Club” Vima Vendersa i “Mambo Kings“ u režiji Arni Glimčera, večeras je na repertoaru film “For Love or Country: Arturo Sandoval“ Džosefa Sardženta, koji će biti prikazan u sali DODEST-a u 20 sati.

“For Love or Country: Arturo Sandoval” (2000) je biografska drama koju je režirao Džosef Sardžent, a producirao Endi Garsija koji tumači glavnu ulogu u filmu.

Pored Garsije, ističu se i glumice/vokalni izvođači Glorija Estefan i Mia Maestro. Film “For Love or Country” je zasnovan na istinitoj priči o slavnom kubanskom džez trubaču, pijanisti i kompozitoru Arturu Sandovalu, koji je lično komponovao muziku za ovu dramu.

Film govori o njegovoj borbi da svoju muziku podijeli sa svijetom, zbog toga prihvata saradnju sa kubanskom vladom i pridružuje se komunističkoj partiji kako bi imao slobodu da putuje van Kube. Njegov život se mijenja i nakon puno izazova uspijeva u svojim namjerama. Ispunjen bogatstvom virtuoznosti, on ima ogromnu želju da podijeli svoj muzički dar sa onima koji dijele istu ljubav prema džezu.

Bonus video: