Podnijete krivične prijave protiv Čedomira Popovića i Duška Radunovića

"Sumnja se da su počinili krivično djelo građenje objekta bez građevinske dozvole i krivično djelo skidanje i povreda službenog pečata i znaka", navodi se u saopštenju iz Uprave policije
340 pregleda 9 komentar(a)
Čedomir Popović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Čedomir Popović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.04.2015. 10:11h

Hercegnovska policija podnijela je juče krivičnu prijavu protiv Čedomira Popovića vlasnika preduzeća "Carine doo" (59) i Duška Radunovića (51) vlasnika firme "Stan projekt" zbog sumnje da su gradili objekte bez građevinske dozvole.

"Osnovnom državnom tužiocu u Herceg Novom podnijeta je krivičnu prijavu protiv preduzeća "Carine d.o.o". Podgorica i odgovornog lica u toj firmi Čeda Popovića, te preduzeća Stan projekt d.o.o. Podgorica i Duška Radunovića kao odgovornog lica u toj firmi, zbog sumnje da su počinili krivično djelo građenje objekta bez građevinske dozvole i krivično djelo skidanje i povreda službenog pečata i znaka", navodi se u saopštenju iz Uprave policije.

Iz Uprave policije podsjećaju da su službenici CB Herceg Novi, 20. marta 2015. godine, postupajući po nalogu ODT u Herceg Novom, izašli na lice mjesta građenja objekta – depandansa (objekta za smještajne kapacitete), koji se nalazi pored hotela "Delfin" u Bijeloj koji je u vlasništvu firme Carine doo i na kojem je u grubim radovima bilo izgrađeno prizemlje i četiri sprata, a koji je dva dana ranije zapečaćen od strane ovlašćenog lica – inspektora zaštite prostora Uprave za inspekcijske poslove.

"Na licu mjesta je tom prilikom zatečena veća grupa radnika među kojima i 16 stranaca – državljana Republike Albanije koji su izvodili radove na depandansu uprkos pečaćenju objekta. Utvrđeno je da je investitor izgradnje depandansa firma "Carine" d.o.o. iz Podgorice, a izvođač radova "Stan Projekt" d.o.o. iz Podgorice" dodaje se u saopštenju.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, na lice mjesta su potom došli službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi koji su kontrolisali osnov boravka stranaca na crnogorskoj teritoriji i tom prilikom utvrdili da 16 državljana Albanije boravi nelegalno u Crnoj Gori.

"O događaju je upoznat Osnovni državni tužilac u Herceg Novom. Inspektori za strance Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi su 16 albanskih državljana priveli Područnom organu za prekršaje zbog prekršaja iz Zakona o strancima – nelegalni boravak. Inspektori za strance OGB Herceg Novi su, s tim u vezi, za ovih 16 lica istog dana donijeli rješenja o otkazu boravka, sa obavezom napuštanja teritorije naše države u roku od 24 časa.ODT u Herceg Novom je tada naložio službenicima CB Herceg Novi prikupljanje obavještenja od ovlašćenih predstavnika investitora i izvođača radova na objektu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: