Odloženo suđenje Darku Šariću za 4. maj

Za krivično djelo za koje se terete optuženi, zaprijećena je kazna od dvije do 12 godina zatvora
86 pregleda 1 komentar(a)
Darko Šarić (Novina)
Darko Šarić (Novina)
Ažurirano: 08.04.2015. 08:47h

Suđenje Darku Šariću i njegovim saradnicima koji se terete za pranje u Srbiji 22 miliona eura od prodaje kokaina, odloženo je danas zbog bolesti dvojice optuženih.

Šarić je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu trebalo da počne da iznosi odbranu.

Predsjedavajući sudskog vijeća Siniša Petrović odlučio je da se glavni pretres odloži za 4. i 5. maj i zatražio od Šarića da se izjasni kada će iznijeti odbranu u ovom postupku, na šta je Šarić rekao: "Sljedeći put sigurno".

Na današnje ročište nije došao optuženi Predrag Milosavljević iz zdravstvenih razloga, dok je otpuženi Radovan Štrbac došao u sud i donio dokumentaciju da je bolestan.

"Odlučio sam da dođem, ali sam poslije sedam dana temperature zaista nesposoban da učestvujem u postupku", rekao je Štrbac.

Po navodima iz više spojenih optužnica, novac od prodaje kokaina preko of šor kompanija prebacivan je u Srbiju i uplaćivan na račune domaćih preduzeća, a dio u gotovini uložen je u novosadsku Metals banku.

Novac od droge korišćen je i za izdavanje bankarskih garancija upotrijebljenih pri privatizaciji društvenih preduzeća. Novac je ulagan u Mladi borac iz Sente, novosadski Putnik, Mitrosrem iz Sremske Mitrovice i Palić iz Subotice.

Za krivično djelo za koje se terete optuženi, zaprijećena je kazna od dvije do 12 godina zatvora.

Bonus video: