Agić greškom dao platnu listu, pa “nastradao”

„Prije nego što je slučaj preuzelo Tužilaštvo, direktor mi je govorio: 'Nije ti to trebalo, ti nećeš biti materijalni gubitnik', 'Šta sada ti tražiš, kada si jednom izgubila spor'. U 2015. direktor mi je nudio pare, ali kad sam shvatila da hoće da mi plati samo za ratu robnog kredita i akontaciju, nisam pristala”
216 pregleda 14 komentar(a)
Rasim Agić, Foto: Jadranka Ćetković
Rasim Agić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 08.04.2015. 08:33h

Medicinska sestra bjelopoljskog Doma zdravlja Semija Ećo, kazala je da je neregularnosti oko platnih lista u toj ustanovi primijetila avgusta 2011. i da se od tada više puta bezuspješno obraćala direktoru dr Rasimu Agiću.

Ona je to izjavila u nastavku suđenja bivšem direktoru Doma zdravlja Agiću i šefu računovodstva Ibrahimu Lukaču, koji su, prema optužnici, oštetili Fond zdravstva za oko 80.000 eura.

“Direktor mi je obećao listu, ali tek pošto sam mu dostavila moju platnu listu iz banke. Istog dana mu je svoju platnu listu tražila dr Marina Kljajević, ali je njoj rekao da je to nezakonito i da ne može da joj da listu”.

Ona je rekla da je na tom dokumentu uočila ratu za robni kredit od 74 umjesto četiri eura, kao i akontaciju od 142,50 eura, koju nikada nije podigla.

Tvrdi da je odgovor od direktora dobila tek u februaru 2013. - da u njenom slučaju nije bilo neregularnosti.

Ećo je kazala da je u početku broj radnika koji su se bunili bio veći i da su odustajali nakon razgovora sa direktorom...

„Prije nego što je slučaj preuzelo Tužilaštvo, direktor mi je govorio: 'Nije ti to trebalo, ti nećeš biti materijalni gubitnik', 'Šta sada ti tražiš, kada si jednom izgubila spor'. U 2015. direktor mi je nudio pare, ali kad sam shvatila da hoće da mi plati samo za ratu robnog kredita i akontaciju, nisam pristala”.

Na pitanje suda zašto po njenom mišljenju direktor nije dao platnu listu dr Marini Kljajević, Ećo je kazala: „Meni je greškom dao, na njegovu nesreću“.

Na pitanje optuženog kakav novac joj je nudio, ona je ponovila da je to činio: “Još si mi rekao: 'Uzmi Semija, bar za sjekiraciju koju su imala'”.

Specijalno tužilaštvo tereti Agića i Lukača da su oštetili Fond za zdravstvenog osiguranje za 78.052,11 eura.

Direktor Rasim Agić išao da “pegla” liste u Fondu PIO

Medicinska sestra Semija Ećo ispričala da je direktor Agić nosio liste u Fond PIO i tamo “vršio sravnjavanje”.

„Tako sam provjeravajući u Fondu PIO, vidjela da mi je za 2010. godinu po obračunskim listama bruto zarada bila za 702 eura veća nego na mojim platnim listama, a za 2009. manja za oko 300 eura.

Kada sam 2014. provjeravala u Fondu PIO za 2010. godinu, to je bilo sređeno i razlika nije bilo“, ispričala je Ećo svjedočeći juče u bjelopoljskom Višem sudu.

Bonus video: