Pavličić poručila Vidu Rađenoviću: “Sa ovim sudom se niko neće igrati"

Iz VMA je stigla potvrda da je Vido Rađenović primljen u tu instituciju
14 komentar(a)
Vido Rađenović, Foto: Luka Zeković
Vido Rađenović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.04.2015. 08:33h

Sutkinja Valentina Pavličić, odložila je juče suđenje u predmetu “Košljun” i optuženom Vidu Rađenoviću poručila da se neće igrati sa sudom.

Otvarajući glavni pretres, sutkinja je objasnila da je tek prije početka suđenja u sud stigao telegram, kojim Vido Rađenović obavještava da zbog srčanih problema ne može doći na glavni pretres i da se liječi na Vojno medicnskoj akademiji (VMA) u Beogradu.

“Ne mogu Vam reći koliko će ispitivanje trajati i da li će operacija biti potrebna”, piše u telegramu optuženog, koji je Pavličić pročitala.

Sutkinja je rekla da se, koliko je njoj poznato, operacijom ne liječi zdravstveni problem koji Rađenović navodi u pismu, a zatim naložila braniocu okrivljenog, advokatu Lazaru Akoviću da u toku dana Sudu dostavi potvrdu odsustva svog klijenta.

“Znam da je Vido Rađenović bio na pregled u bolnici u Meljinama i da nije htio da tamo bude zadržan. I mene je obavijestio da je zadržan na VMA. Rekao sam da mu to ne važi za sud, već da hitno dostavi medicinsku dokumentaciju”, objasnio je Aković.

“Sa ovim sudom se niko neće igrati, a sa drugima, kako hoće“, poručila je Pavličić.

Prema informacijama “Vijesti”, u podgorički Viši sud juče je stigla pisana potvrda sa VMA, u kojoj piše da je Vido Rađenović u tu zdravstvenu ustanovu primljen po sopstvenoj želji radi ispitivanja, a da je Regionalni centar iz Kotora predložio hospitalizaciju.

Gradonačelnik Budve Lazar Rađenović i savjetnik premijera Aleksandar Tičić optuženi su za zloupotrebu službenog položaja, a biznismen Vido Rađenović i bankarka Jelica Petričević za zloupotrebu službenog položaja putem pomaganja.

Lazar Rađenović bio je potpredsjednik, a Tičić menadžer Opštine Budva, kada su, piše u optužnici, namjestili Vidu da pobijedi na licitaciji za kupovinu zemlje na Košljunu, da to plati kreditom Prve banke za koji su garantovali opštinskim novcem i da se ta ista parcela potom po desetostruko većoj cijeni proda već obezbijeđenom kupcu - Muhamedu Rašidu.

Bonus video: