Tužilac traži pritvor za Zagoričane

Čađenović je tražio da im se odredi pritvor do okončanja procesa, kako bi se omogućilo nesmetano vođenje krivičnog postupka, imajući u vidu činjenicu da su uredno obaviješteni o održavanju pretresa
343 pregleda 15 komentar(a)
Luka Milić, Radisav Stanišić, Foto: Boris Pejović
Luka Milić, Radisav Stanišić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.04.2015. 06:17h

Suđenje optuženima za nasilje na podgoričkom bazenu od prije tri godine, juče je odloženo po ko zna koji put, ovog puta zbog nedolaska Dražena Boričića, Bojana Pejovića i Radisava Stanišića.

Iako je zastupnik optužbe Saša Čađenović predložio da se njima trojici odredi pritvor, jer, kako je naveo, zloupotrebljavaju procesna prava u postupku, sutkinja Nada Rabrenović je odbila takav predlog i zakazala nastavak procesa za 20. maj.

Čađenović je tražio da im se odredi pritvor do okončanja procesa, kako bi se omogućilo nesmetano vođenje krivičnog postupka, imajući u vidu činjenicu da su uredno obaviješteni o održavanju pretresa.

“Pretres nije održan više od godinu, upravo iz razloga što okrivljeni zloupotrebljavaju pravo na neophodno prisustvo na glavnom pretresu...”, naveo je Čađenović.

Branioci optuženih isticali su da je takav predlog neosnovan, jer su optuženi uredno dostavljali medicinsku dokumentaciju i pravdali svoje odsustvo. Rekli su da, ako je neophodno, prihvataju da se obave vještačenja svih odsustava optuženih, kako bi se utvrdila validnost dokumentacije.

Sutkinja je, u obrazloženju odluke, navela da je za Boričića dostavljen izvještaj ljekara da nije u mogućnosti da prisustvuje, da je Pejoviću to prvi put da odsustvuje, a da je branilac Stanišića obavijestio sud da on ne može da prisustvuje, takođe iz zdravstvenih razloga, o čemu će naknadno dostaviti medicinsku dokumentaciju.

Ona je, ipak, prokomentarisala da će sljedeći put kada tužilaštvo da takav predlog, postupiti drugačije, ukoliko optuženi nastave da izostaju sa zakazanih pretresa.

Marku Šofrancu, Draženu i Aleksandru Boričiću, Luki Miliću, Radoslavu i Vidoju Stanišiću i Bojanu Pejoviću sudi se za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda zaposlenima na bazenu Gojku Mijoviću i Zoranu Vukčeviću, i posjetiocu bazena Ivanu Aligrudiću.

U incidentu na bazenu Mijović i Vukčević zadobili su povrede glave, a Aligrudić povredu ranije transplantirane rožnjače. Optuženi su, prema izjavama svjedoka i oštećenih, tada napali radnike, jer ih nijesu pustili da bez kupljene ulaznice uđu na bazen. Aligrudić je slučajna žrtva u tom incidentu.

Bonus video: