Vuletić na Kongresu EAF na Bledu

Na Kongresu će biti izabran novi predsjednik EAF, nakon što je Švajcarac Hans Jorg Virc poslije 16 godina najavio odlazak sa te funkcije.
0 komentar(a)
Milorad Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milorad Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.04.2015. 15:39h

Predsjednik Atletskog saveza Crne Gore (ASCG), Milorad Vuletić, učestvovaće na izbornom Kongresu Evropske atletske federacije (EAF), koji će od 9. do 12. aprila biti održan na Bledu, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da će na Kongresu učestvovati predstavnici 50 država i više od 250 najistaknutijih predstavnika evropske i svjetske atletike.

Na Kongresu će biti izabran novi predsjednik EAF, nakon što je Švajcarac Hans Jorg Virc poslije 16 godina najavio odlazak sa te funkcije.

Za mjesto predsjednika u trci će biti potredsjednik EAF, Francuz Žan Gracija, Norvežanin, Sven Arne Hansen i Finac Anti Pihlakoski, koji je član Savjeta EAF.

Na Kongresu će, pored predsjednika, biti izabrani i svi ostali organi i tijela EAF.

Biće usvojeni finansijski izvještaji za 2013. i 2014. godinu, kao i finansijski planovi od 2016. do 2019. godine, a biće donešene važne odluke iz domena funkcionisanja evropske atletike u narednom četvorogodišnjem periodu.

"Tokom Kongresa Vuletić će imati mnogobrojne susrete sa predstavnicima evropske atletike, predsjednicima zemalja regiona, a posebnu pažnju u svojim aktivnostima i kontaktima sa evropskim zvaničnicima fokusiraće oko izgranje atletske staze u Podgorici. Prije održavanja Kongresa Vuletić će prisustvovati sastanku malih zemalja Evrope kao i sastanku Balkanske Atletske Federacije", saopšteno je iz ASCG.

Najavljeno je da će u sklopu Kongresa biti održan i niz pratećih aktivnosti i seminara, a biće i dodijeljene nagrade atletske federacije istaknutim pojedincima za životno djelo u evropskoj atletici.

Kongresu će prisustvovati potpredsjednici Svjetske atletske federacije, Sebastijan Koe i Sergej Bubka, koji će se predstaviti sa svojim kandidaturama za novog predsjednika te asocijacije.

Bonus video: