"Probili su plafon , sad su svima manje plate"

Mrdović je pojasnila da je od 2010. godine "zakinuta" za oko 1.700 eura
142 pregleda 1 komentar(a)
Rasim Agić, Foto: Jadranka Ćetković
Rasim Agić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 07.04.2015. 15:49h

Medicinska sestra Doma zdravlja u Bijelom Polju Radosava Mrdović, kazala je juče da njena zarada u više navrata nije bila obračunavata u skladu sa normom koju je ispunjavala.

Ona je to izjavila u nastavku su đenja bivšem direktoru Doma zdravlja Dr Rasimu Agiću i šefu računovodstva Ibrahimu Lukaču, optuženima da su zloupotrebnom službenog položaja oštetili Fond rada za oko 80.000 eura.

Mrdović je pojasnila da je od 2010. godine "zakinuta" za oko 1.700 eura.

"Dešavalo se da radim više, a primim manju platu. Uz zarade, nepravilnosti sam uočila prilikom robnih kredita. Više puta sam se obraćala Lukaču i uvijek dobijala nerazumljiva objašnjenja, poput: 'Jedna ekipa je probila plafon , pa sad moramo svima da smanjimo plate i slično", kazala je Mrdović u bjelopoljskom Višem sudu.

Dodala je da je nekoliko radnika, na predlog Agića, angažovalo predstavnike Agencije za mirno rješavanje sporova, kako bi se utvrdilo stvarno stanje.

Dragić Đerković, brat pokojnog blagajnika u toj ustanovi, ispričao je da ga je poslije smrti Draganove pozvao Lukač i kazao da ima neki manjak u kasi.

"Donio sam blizu 7.000 eura, s tim da mi novac vrate kada im radnici daju novac od akontacija, koje su uzimali. Međutim, do danas niko mi nije vratio ni centa", kazao je Đerković.

Lukač je na ranijem su đenju svu krivicu za nezakonite radnje u Domu zdravlja svalio na pokojnog Đerkovića.

Glavni knjigovođa Doma zdravlja Biserka Kljajević, rekla je da je tokom popisa utvrđeno da u kasi fali 8.633 eura, koje su kasnije “dužnici” vratili...

"Đerković je bio dobar i uredan radnik i da nije bilo bolesti, on bi donio i nadoknadio novac".

Specijalno tužilaštvo tereti Agića i Lukača da su oštetili Fond za zdravstveno osiguranje za 78.052,11 eura, čime su počinili krivično djelo zloupotrebe službenog položaja u produženom trajanju i krivično djelo falsifikovanje službene isprave.

Bonus video: