Beganoviću odgođeno suđenje

Alenu Beganoviću se stavljeno na teret da je 19. januara, ispred zgrade Kazneno-popravnog doma u Spužu, teško tjelesno povrijedio Lučića, dok su tadašnjem osuđeniku ruke bile vezane na leđa
210 pregleda 17 komentar(a)
Alen Beganović
Alen Beganović
Ažurirano: 07.04.2015. 09:25h

Suđenje sprovodniku ZIKS-a Alenu Beganoviću optuženom da je teško povrijedio osuđenika Luku Lučića odgođeno je za 4. maj.

Beganović je na početku glavnog pretresa u Osnovnom sudu u Danilovgradu tražio odgađanje suđenja kako bi na sljedećem ročištu iskoristio svoje zakonsko pravo na branioca.

Sutkinja Sonja Keković uvažila je molbu optuženog i odgodila glavni pretres.

Beganoviću se stavljeno na teret da je 19. januara, ispred zgrade Kazneno-popravnog doma u Spužu, teško tjelesno povrijedio Lučića, dok su tadašnjem osuđeniku ruke bile vezane na leđa.

"Lijevom rukom uhvatio ga je za garderobu i snažno izvukao iz službenog vozila, takozvane 'marice', a zatim ga desnom pesnicom udario u predjelu grudi. Tom prilikom oštećenom je nanio tešku tjelesnu povredu u vidu preloma grudne kosti", navodi se u tekstu sa sajta Tužilaštva.

Protiv optuženog je i u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) pokrenut disciplinski postupak.

Beganović je amaterski bokser.

Par dana prije tog incidenta, unutar zidina spuškog zatvora, došlo je do velike tuče između nekoliko osuđenika i stražara.

Osuđenici su tada napali i pretukli stražare Ivana Popovića, Bobana Nikčevića, Radomira Boškovića, Predraga Radulovića i starijeg nadzornika zatvorske policije Miloša Prelevića.

Protiv devet zatvorenika naknadno je podignut optužni predlog, a terete se za nanošenje teških tjelesnih povreda i napad na službeno lice.

I zatvorenicima je u toku suđenje u Osnovnom sudu u Danilovgradu zbog prebijanja zatvorskih stražara.

Bonus video: