Luka Lazarević 24. aprila u Sudu

Za krivično djelo za koje je optužen, Luka Lazarević, prema zakonu, može biti kažnjen od šest mjeseci do pet godina zatvora...
72 pregleda 9 komentar(a)
Luka Lazarević, Foto: Facebook
Luka Lazarević, Foto: Facebook
Ažurirano: 07.04.2015. 05:32h

Za 24. april zakazan je početak suđenja Luki Lazareviću (25), optuženom za nerede na utakmici Crna Gora-Rusija.

On će odgovarati pred sutkinjom podgoričkog Osnovnog suda Nadom Rabrenović.

Podgoričanin je optužen za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, u sticaju sa krivičnim djelom laka tjelesna povreda, zato što je, po sopstvenom priznanju, na utakmici bakljom pogodio golmana ruske reprezentacije Igora Akinfejeva.

U optužnom predlogu piše da je Lazarević - 27. marta u 20 sati i 46 minuta, na gradskom stadionu pod Goricom, sa sjeverne tribine bacio na fudbalski teren zapaljenu baklju u pravcu golmana reprezentacije Rusije i pogodio ga u predjelu vrata, čime mu je nanio laku tjelesnu povredu, u vidu opekotine prvog stepena.

Za to krivično djelo može biti kažnjen od šest meseci do pet godina zatvora.

Dvadesetpetogodišnjak se predao policiji i rekao da nije imao namjeru da pogodi golmana.

„Kada je počela utakmica, neko je bacio baklju, koja je pala pored moje lijeve noge. Savio sam se i da ne bi izgorjela mene i okolo prisutne, instinktivno sam je odbacio u pravcu terena. Dok je padala, primjećujem da golman ruske reprezentacije pravi korake prema centru i da ga baklja sustiže i pogađa u pravcu vrata i ramena... Da sam mogao da se spustim na teren, sigurno bih mu prvi pružio pomoć. Kajem se što se sve ovako desilo. Izvinjavam se povrijeđenom momku, njihovom Savezu, kao i našoj reprezentaciji i cijeloj naciji”, rekao je Lazarević.

Pušten je da se brani sa slobode.

U odvojenom postupku, pred sudijom Nenadom Vujanovićem, sudiće se Nemanji Vukićeviću (26), zbog optužbi da je, na istoj utakmici, zapalio i bacio baklju na prostor između terena i tribina, koja, srećom, nije pogodila nikog.

Početak suđenja Vukićeviću još nije zakazan.

Prekršajno će odgovarati i Radoje Damjanović (26) i Vojin Vlahović (24), koji su, tokom odigravanja utakmice, zapalili po baklju, ali ih nijesu bacali ka terenu.

Bonus video: