Bulatović: Nemam šta da sakrijem

Radnici optužuju šefove Vodovoda i da su bez oglasa zaposlili 16 radnika, koje su po imenu nabrojali u prijavi predatoj tužilaštvu
527 pregleda 22 komentar(a)
Milan Bulatović (Novina), Foto: Dan
Milan Bulatović (Novina), Foto: Dan
Ažurirano: 06.04.2015. 17:33h

Direktor bjelopoljskog vodovoda “Bistrica” Milan Bulatović kazao je juče da nema ništa da krije i da su podaci, koji se tiču poslovanja njegovog preduzeća, transparentni.

Bulatović je to saopštio odgovarajući na pitanje o krivičnoj prijavi koja je protiv njega i šefa računovodstva te opštinske firme Riza Zaimovića podnijeta sredinom marta.

Radnici vodovoda “Bistrica” podnijeli su 12. marta krivičnu prijavu protiv Bulatovića i Zaimovića zbog “niza nezakonitih i koruptivnih radnji”.

U anonimnoj krivičnoj prijavi vrhovnom državnom tužiocu (VDT) radnici ih optužuju za razne zloupotrebe položaja od otpisa dugova za vodu do zapošljavanja bez konkursa.

Iz kabineta VDT-a odgovorili su da je krivična prijava, podnijeta 12. marta, na dalje postupanje predata Višem tužilaštvu u Bijelom Polju.

Bulatović je, međutim, kazao “Vijestima” da su svi navodi u krivičnoj prijavi neistiniti i da su svi podaci preduzeća transparentni.

“Sama činjenica da je prijava anonimno podnijeta dovoljno govori o ozbiljnosti podnosioca. Nemam ništa da krijem, sve smo radili po zakonu, što će nadležni organi provjeriti i ispitati”, kazao je Bulatović.

Mehanizacija vodovoda je, kako se navodi u prijavi, izvodila građevinske radove za firmu “Putevi Užice”.

“Rovokopač je radio petnaest dana i imao 120 radnih sati, dok je 'fap 19/20' za isto vrijeme imao oko 200 radnih sati. Takođe, rovokopač i fap radili su na izgradnji puta Slijepac most Tomaševo više od mjesec dana. Za sve ove radove prema našim saznanjima nema ni faktura, ni uplata”, navodi se u krivičnoj prijavi.

Iz Vodovoda “Bistrica” navodno su nezakonito, bez tendera, kupovali polovna vozila i mehanizaciju za potrebe preduzeća.

Radnici takođe optužuju rukovodstvo da su bez oglasa zaposlili 16 radnika, koje su po imenu nabrojali u tužbi. Tvrde da su radnici zapošljeni na radna mjesta, gdje nije bilo potrebe za novom radnom snagom.

Bulatović nije želio da komentariše pojedinačne radnje, za koje ga optužuju radnici, jer će se time, tvrdi, “pozabaviti institucije, čiji je to posao”.

Nedugo nakon što je grupa radnika podnijela krivičnu prijavu protiv Bulatovića i Zaimovića, reagovala je i NVO “Agro centar“ iz tog grada koja ja Više državno tužilaštvo obavijestila da istragu treba proširiti i na tehničkog direktora tog preduzeća, Nikicu Zejaka kao i preduzeća “Delta nova“ .

Time se ta NVO pridružila radnicima u krivičnom gonjenju odgovornih lica iz bjelopoljskog Vodovoda.

U obavještenju upućenom tužilaštvu, NVO “Agro centar“ navodi da “Vodovod Bistrica“ preko firme “Delta nova“ koja je u vlasništvu Bora Zejaka, sina Nikice Zejaka, izvodi sve radove na izgradnji vodovoda u opštini Bijelo Polje.

Naplaćivali otpis duga za vodu?

Radnici vodovoda “Bistrica” dostavili su “Vijestima” račune nekoliko osoba iz Bijelog Polja, na kojim je uočljivo da su se navodno otpisivali dugovi za vodu.

Između ostalih je i račun za vodu jednog Bjelopoljca, koji je dugovao 621 euro za vodu.

Upravo njemu je otpisano čak 600 eura duga, a dokument je potpisao šef računovodstva Riza Zaimović.

U tužbi se navodi da rukovodstvo uzima trideset odsto od otpisanog duga, a da, kada je riječ o privatnim restoranima i trgovinama, otpis duga naplaćuju kompenzacijom.

Bonus video: