Kolašinac poginuo, policija krivi vozača: Vozio pijan, pa izazvao sudar?

Neposredno prije udesa stradali je u kombiju bio pored svog starijeg brata Zorana Kićovića (58), kojeg je Vukčević prevozio u Klinički centar kao pacijenta, zbog teške bolesti
303 pregleda 29 komentar(a)
Ažurirano: 06.04.2015. 05:21h

Kolašinac Vukić Kićović (48) poginuo je juče u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila nešto poslije devet sati na raskrsnici kod Duvanskog kombinata i Atlas kapital centra u Podgorici.

U sudaru, u kojem su učestvovali mercedes “PGEG753” i vozilo Doma zdravlja Podgorica “PGEP591”, povrijeđene su tri osobe, koje nijesu u životnoj opasnosti.

Kićović se nalazio u kombiju podgoričkog Doma zdravlja, kojim je upravljao Marko Vukčević (34) i prilikom sudara ispao je iz vozila.

Neposredno prije udesa on je u kombiju bio pored svog starijeg brata Zorana Kićovića (58), kojeg je Vukčević prevozio u Klinički centar kao pacijenta, zbog teške bolesti.

Na mjestu suvozača u kombiju Doma zdravlja bio je Vukićev brat Sreten Kićović (58).

U mercedesu, kojim je upravljao 23-godišnji Milorad Popović iz Nikšića, nastanjen u Podgorici, nalazio se njegov maloljetni brat.

Prema podacima iz policije, saobraćajna nesreća se dogodila nakon što je vozač Doma zdravlja Vukčević, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu.

Kombijem se kretao iz pravca Duvanskog kombinata ka Kliničkom centru, dok je sa druge strane Popović mercedesom upravljao od Atlas kapital centra ka Krivom mostu.

Ekipa saobraćajne policije je nakon udesa obojici vozača uradila alkotest, a policijski dreger je, tvrde u CB-u Podgorica, kod Vukčevića pokazao prisustvo alkohola od 1,57 promila.

Prema podacima iz policije, vozač Doma zdravlja nije ostao u Urgentnom centru da mu se izvadi krv i uradi analiza, što je policija naložila da se uradi.

Kada su policajci vidjeli da Vukčevića nema, patrola je upućena da ga traži.

Nakon što su ga pronašli odveden je u zgradu Centra bezbjednosti gdje su inspektori počeli da ga ispituju. Dok je ispitivan vozaču Doma zdravlja je pozlilo pa je kolima Hitne pomoći prevezen u Klinički centar, gdje je oko 12.30 časova zadržan na Odjeljenju neurohirurgije.

Uviđajem nakon udesa rukovodio je zamjenik osnovnog državnog tužioca Enes Baković, u saradnji sa službenicima CB-a Podgorica i vještakom saobraćajne struke Goranom Čarapićem. Inspektori su izuzeli video-zapise kamera sa okolnih objekata.

Galerija

Bonus video: