Lakušić nije poznao Jankovića kao napadača

“I oštećeni i svjedok tvrdili su da ne prepoznaju Jankovića kao napadača”, kazao je juče njegov branilac advokat Anđelić
979 pregleda 3 komentar(a)
Mladen Janković, Foto: Savo Prelević
Mladen Janković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.04.2015. 15:17h

Podgoričanin Mladen Janković predao se juče policiji koja ga je sumnjičila da je u oktobru 2014. ranio sugrađanina Mladena Lakušića, ali ga ovaj nije prepoznao kao napadača.

Janković je u pratnji branioca, advokata Branka Anđelića, nešto prije 10 sati došao u CB Podgorica.

Nedugo zatim inspektori i tužiteljka Suzana Milić pozvali su Lakušića i svjedoka Andriju Lakovića na prepoznavanje.

Nijedan od oštećenih nije potvrdio sumnje policije da je Janković jedan od dvojice maskiranih napadača koji su prije par mjeseci ispalili više metaka na Lakušića, od kojih su ga tri pogodila u lijevu nogu.

Jankovićev branilac, advokat Anđelić kazao je juče “Vijestima” da je prisustvovao “službenoj radnji prepoznavanja”.

“I oštećeni i svjedok tvrdili su da ne prepoznaju Jankovića kao napadača”, kazao je Anđelić.

Nakon što ga ranjeni i svjedok nijesu označili kao osobu koja je pucala, Janković je pušten na slobodu.

Nekoliko sati kasnije policiji se, uz pratnju advokata Anđelića, prijavio i Radoje Radulović, kojeg je policija sumnjičila da je drugi napadač na Lakušića.

I on je, nakon što je pred inspektorima negirao da je učestvovao u napadu, izašao iz zgrade Centra bezbjednosti.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” njih dvojica saslušani su i u prvim danima istrage ranjavanja Podgoričanina, ali tada nijesu pozivali oštećene da ih prepoznaju.

Nedugo nakon toga policija je za njima raspisala lokalnu potjernicu, sumnjičeći ih da su upravo oni u oktobru potegli oružje na Lakušića.

Izvori “Vijesti” iz policije tvrde da se njih dvojica, od kad je za njima raspisana potjernica nijesu nalazili u Crnoj Gori.

Na Lakušića je pucano u Bokeškoj ulici u Podgorici, u noći između 13. i 14. oktobra, dok je ulazio u parkirani automobil.

Njemu su tada prišla dvojica muškaraca sa kačketima, jedan ga je pozvao po prezimenu, a kada se okrenuo pokušali su da ga udare.

Nakon što ih je odgurnuo i dijelom ušao u vozilo zapucali su, a tri metka pogodila su Podgoričanina.

“Vijestima” je ranije rečeno da su napadači nastavili da pucaju i nakon što je Lakušić ranjen ušao u automobil i zalupio vrata.

Bonus video: