Stražara ZIKS-a plaćao i pritvorenik Miloš Čujović?

Beograđanin Čujović jedan je od deset uhapšenih u policijskoj akciji "Fokus”, koji se terete za milionsku računarsku prevaru, a iza spuških rešetaka je od septembra 2012. godine
215 pregleda 2 komentar(a)
ZIKS, Foto: Jelena Jovanović
ZIKS, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 05.04.2015. 06:56h

Osnovno državno tužilaštvo ispituje da li je službenik Istražnog zatvora Slavko Sekulić mjesecima unazad uzimao novac od pritvorenika Miloša Čujovića (30).

To je “Vijestima” juče nezvanično rečeno iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS).

Iz spuškog zatvora pojasnili su da tužilaštvo postupa po prijavi koju je podnijela uprava ZIKS-a, nakon što im je pritvorenik ispričao da je nadzorniku davao novac za određene usluge.

Čujović je, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” nakon prijave ZIKS-a i izviđaja koji je podgoričko tužilaštvo pokrenulo, saslušan u ODT-u.

Nekoliko službenika ZIKS-a “Vijestima” je ispričalo da su načelnik Istražnog zatvora Dejan Bauković i direktor ZIKS-a Miljan Perović još prije nekoliko mjeseci posumnjali da neko od službenika snabdijeva Čujovića mobilnim telefonima.

Tada su navodno i pokrenuli internu istragu, tokom koje su došli do sumnje da Sekulić ima ključnu ulogu u snabdijevanju hakera telefonima.

U Čujovićevoj ćeliji samo u tom periodu pronađeno je više od deset telefona, od kojih su, prema nezvaničnim informacijama tri “pametna”.

Izvor “Vijesti” tvrdi da je Čujović službenicima ZIKS-a do detalja pričao o “dilu” sa nadzornikom.

Beograđanin Čujović jedan je od deset uhapšenih u policijskoj akciji "Fokus”, koji se terete za milionsku računarsku prevaru, a iza spuških rešetaka je od septembra 2012. godine.

Prema navodima optužnice, za kriminalno udruživanje i računarsku prevaru, osim Čujovića, optuženi su i Podgoričani Nikola M. Marković, Vidoje S. Stanišić, Nebojša M. Marković, Saša V. Klikovac,

Dragan N. Kovačević, Bojan N. Pejović, Radonja D. Vulević, Boris B. Petričević i Slađana M. Medenica.

Prema optužnici, oni su hakerskim prevarama uspjeli da sa tuđih računa iz inostranstva “skinu” 1.186.673 eura, od čega su podigli 223.516,17 eura. Ostali dio novca blokiran je na deviznim računima okrivljenih po nalogu crnogorskog tužilaštva.

Bonus video: