Petrovac: Navijači Budućnosti osumnjičeni za vrijeđanje policajaca

"Fudbalski savez Crne Gore je prethodno Fudbalskom klubu "Budućnost" izrekao mjeru zabrane organizovanog prisustva navijača u trajanju od četiri utakmice na gostujućem terenu. Navijači FK "Budućnost" su ipak došli na stadion FK "Petrovac", ali individualno i bez vidnih navijačkih obilježja"
52 pregleda 14 komentar(a)
lisice, Foto: Upravapolicije.com
lisice, Foto: Upravapolicije.com
Ažurirano: 04.04.2015. 19:02h

Budvanska policija uhapsila je V.M. (20), N.R. (24), L.Č. (24) i I.R. (30) iz Podgorice zbog sumnje da su se nedolično ponašali i upućivali uvrede policijskim službenicima i predstavnicima Fudbalskog saveza Crne Gore na utakmici u Petrovcu između FK "Petrovac" i FK "Budućnost".

"Fudbalski savez Crne Gore je prethodno Fudbalskom klubu "Budućnost" izrekao mjeru zabrane organizovanog prisustva navijača u trajanju od četiri utakmice na gostujućem terenu. Navijači FK "Budućnost" su ipak došli na stadion FK "Petrovac", ali individualno i bez vidnih navijačkih obilježja. Prilikom ulaska na tribine navijači su pregledani od strane redarske službe koju je angažovao organizator. Nakon početka utakmice, njih sedamdesetak, među kojima i ova četiri lica, se grupisalo na zapadnoj tribini gdje su se nalazili i ostali gledaoci, a potom su ova četiri lica počela sa nedoličnim ponašanjem i uvredama", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako se dododaje o događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Kotoru, koji će se izjasniti da li u radnjama ova četiri lica ima elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti ili se radi o prekršajima shodno Zakonu o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama i Zakonu o javnom redu i miru.

Bonus video: