Okončano suđenje sudijama: "Ledo progon ne interesuje"

Od million eura, koliko je “Ledo” uplatio u depozit, sudije su 803.000 isplatili kompaniji Donze
206 pregleda 2 komentar(a)
Goran Vrbica, Zoran Piperović, Foto: Savo Prelević
Goran Vrbica, Zoran Piperović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.04.2015. 08:51h

Okončano je juče ponovljeno suđenje sudijama sa Cetinja Goranu M. Vrbici i Nebojši T. Markoviću, koji se prema novoj verziji optužnice terete da su firmu “Mijoni” oštetili za oko 800.000 eura.

Sutkinja Biljana Uskoković, izricanje presude zakazala za 17. april u podgoričkom Višem sudu.

U prvobitnoj optužnici, sudije su se teretile da su za više od 800 hiljada oštetile državni budžet, dok je u izmijenjenoj optužnici tužilac Vojislav Grujić napisao da je oštećena kompanija “Mijoni”, a da je korist pribavljena firmi “Framec”.

Grujić je objasnio da je “Mijoni” u cetinjski Osnovni sud uplatila novac, koji su sudije prebacile na račun “Frameca”, koja nije bila u sporu.

Branilac Markovića, advokat Predrag Đolević, tvrdi da se polaganjem million eura u depozit cetinjskog suda, kompanija “Ledo” oslobodila obaveze plaćanja posljednje rate za kupovinu fabrike sladoleda “Donze”, vlasništvo kompanije “Vondril” iz Paname: “Ledo je uplatio novac na ime duga. Sve što se desilo nakon polaganja novca u depozit, može da bude stvar parnice a nikako krivica Markovića i Vrbice”.

Branilac Vrbice, advokat Zoran Piperović, kazao je da je fasciniran tvrdnjama tužioca koji je najprije optuživao njegovog klijenta da je oštetio državu, a sada privatnu kompaniju.

Punomoćnik “Leda”, advokat Nikola Martinović nije se pridružo krivičnom gonjenju sudija: “Ledo, koji je pravni nasljednik firme Mijoni, nije zainteresovan za ničiji krivični progon. Sa ljudima koji sjede na optuženičkoj klupi, Ledo nema ništa”.

Bonus video: