Saslušaće Pobrićevu, zabranjeno snimanje

Počelo suđenje po tužbi aktivistkinje civilnog sektora protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića
360 pregleda 10 komentar(a)
patricia pobrić, patricija pobrić, Foto: Luka Zeković
patricia pobrić, patricija pobrić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.10.2018. 09:37h

Aktivistkinja civilnog sektora Patricija Pobrić u novembru će ispričati zašto je tužila predsjednika države Mila Đukanovića i tražila od njega da na ime duševnih bolova koje joj je nanio - uplati 10.000 na račun nevladine organizacije “Naša akcija”.

Tako je sudija Dragan Babović juče odlučio, na početku suđenja po tužbi Pobrićeve protiv Đukanovića.

Tužbu je podnijela zbog povrede dostojanstva ličnosti, iznesene u javnim istupima Đukanovića, a u vezi sa slučajem “Ramada”, koji je otkrila dok je kao menadžer radila u tom hotelu.

Sudija je na pripremnom ročištu odbio zahtjev za tonskim snimanjem suđenja, navodeći da za tim nema potrebe.

Najmanje deset neistina je tuženi iznio u namjeri da diskredituje Pobrić, kao i njeno građansko zalaganje u slučaju ‘Ramada’”,istakao je njen punomoćnik Budislav Minić

Sudija je odlučio i da pribavi snimke Đukanovićevih izjava koje su date u vezi sa tim slučajem.

“Tuženi u svojoj izjavi nije iznio nijednu neistinu u odnosu na tužilju, nije ni pomenuo njeno ime, već je iznio svoj vrijednosni sud u odnosu na situaciju koja je tada bila aktuelna”, rekla je Đukanovićeva punomoćnica Milja Đuranović na jučerašnjem ročištu.

Pobrićeva u tužbi podsjeća da je dok je bila menadžer hotela “Ramada” otkrila da je novcem građana plaćen partijski skup Socijaldemokrata (SD).

“Đukanović je pozdravio sankcije koje je pretrpjela Pobrićeva zbog otkrivanja zloupotreba i rekao: “Nema to veze sa Vladom, ovdje je riječ o zaposlenom u hotelu ‘Ramada’. Ono što ja znam, to bi uradio svaki poslodavac na svijetu”, navodi se u tužbi.

Dodaje se da je nekoliko dana kasnije to ponovio i rekao da bi isto uradio sa zaposlenima u Vladi.

Bonus video: