Afera "Košljun": Rađenović potpisivao, Kuljača pečatirao

Sutkinju je interesovalo je li Rajko ponovo bio van radnog mjesta, kada je Rađenović 9. oktobra 2007. potpisao Ugovor o prenosu prava zemlje...
86 pregleda 9 komentar(a)
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.04.2015. 06:03h

Pisani dokazi provodeni juče u nastavku suđenja u predmetu “Košljun”, pokazuju da je gotovo sva dokumenta vezana za taj proces u Opštini Budva svojevremeno potpisivao Lazar Rađenović, a ne Rajko Kuljača.

Sutkinja Valentina Pavličić pročitala je, između ostalog, predlog za dopunu dnevnog reda budvanskog parlamenta iz 2007. godine, tačkom o prodaji opštinske zemlje na brdu iznad Budve. I to je potpisao Lazar Rađenović, a sutkinju je interesovalo zašto:

“Postupao sam po statutu Opštine, jer ga ja mijenjam kao potpredsjednik... Zato sam potpisivao umjesto Kuljače uvijek kada je bio odsutan sa posla. Osim toga, prema opštinskoj Skupštini uputio sam još 21 odluku slične sadržine. To što nisam stavio - 'za Rajka Kuljaču', pa moj potpis, to je tehnička greška, ali sam ga sigurno informisao”, pojasnio je Rađenović.

Na Odluci o prenosu prava na nepokretnost, donijetoj 24. jula 2007. godine, udaren je faksimil Kuljače, a Pavličić je pitala da li je nekadašnji gradonačelnik i tada bio odsutan.

Lazar Rađenović je rekao da je “možda sekretarica udarila faksimil”, jer se Kuljača u 90 odsto slučajeva potpisivao faksimilom.

Sutkinju je interesovalo je li Rajko ponovo bio van radnog mjesta, kada je Rađenović 9. oktobra 2007. potpisao Ugovor o prenosu prava zemlje...

“Moguće je da su me obavijestili iz Sekretarijata za pravnu zaštitu da je SP 'Luna' Vida Rađenović platila zemlju i da sam stalno bio na poslu. Meni je taj ugovor došao službeno i zato sam potpisao”, kazao je.

Načelnik Uprave za nekretnine Budva Mirjana Marović, oktobra 2007. donijela je rješenje da se SP “Luna” uknjiži na opštinsku zemlju, a Lazar Rađenović se odrekao prava na žalbu.

“Baš brzometno”, prokomentarisala je sutkinja.

“Vido je imao autoritet u Katastru”, odgovorio je optuženi.

“Ha, ha, ha, Vido je imao autoritet”, nasmijala se Pavličić.

Lazar Rađenović i Aleksandar Tičić optuženi su za zloupotrebu službenog položaja, a Vido Rađenović i Jelica Petričević za zloupotrebu službenog položaja putem pomaganja.

Lazar Rađenović bio je potpredsjednik, a Tičić menadžer Opštine Budva, kada su, piše u optužnici, namjestili Vidu da pobijedi na licitaciji za kupovinu zemlje na Košljunu, da to plati kreditom Prve banke za koji su garantovali opštinskim novcem i da se ta ista parcela potom po desetostruko većoj cijeni proda već obezbijeđenom kupcu - Muhamedu Rašidu.

Bonus video: