Radusinović: Apetiti rastu

"Mislim da odbojka koju smo prikazali u ovom meču prevazilazi granice Crne Gore. Velika je naša radost zbog plasmana u finale", rekao je trener Morače Radusinović nakon drugog meča sa Galebom.
1 komentar(a)
ŽOK Morača, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
ŽOK Morača, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 02.04.2015. 14:45h

Iako je oba puta od Galeba izgubila u ligaškog dijelu prvenstva (3:2 u Podgorici, 3:0 u Baru), Morača je u polufinalu plej-ofa iznenadila favorizovane “galebice” i prvi put u klupskoj istoriji izborila plasman u finale, gdje će se za titulu boriti protiv neprikosnovene Luke Bar.

Time je nastavljena tradicija barsko-podgoričkog finala, koje traje četvrtu godinu (prethodne tri godine je igrala Budućnost).

Ne samo rezultatski, dva puta po 3:1, već prije svega igrom, zalaganjem i htijenjem, izabranice Marka Radusinovića su u potpunosti nadigrale ekipu koja je zimus, uz pojačanja (Amerikanke Lea'ea i Bigz, te iskusna Marljukić), pravljena da ove sezone igra barem finala.

Galeb je u Kupu to uspio, ali u prvenstvu nije. Nakon trijumfa u Baru, Morača je plasman u finale ovjerila u Podgorici, u odličnoj atmosferi u sali OŠ “Radojica Perović”, uz čak 24 asa u četiri seta, što je i presudilo pobjednika.

"Meč je bio veoma težak, u atmosferi koja je bila vrijedna finala. Poeni tokom meča su bili maratonski. Mislim da odbojka koju smo prikazali u ovom meču prevazilazi granice Crne Gore. Velika je naša radost zbog plasmana u finale", rekao je Radusinović nakon drugog meča sa Galebom.

Za Moraču je ovo drugo finale u klupskoj istoriji, koja traje od 2009. godine. Prvo je bilo finale Kupa, 9. marta 2013. godine, upravo protiv Luke Bar (2:3). Baranke su veliki favorit i u ovom finalu, ali...

"Naši apetiti u ovom trenutku rastu, ambicije su da ostvarimo korak više. Ostaje nam da se malo odmorimo i pripremimo za plej-of", dodao je Radusinović.

Finalna serija, do tri pobjede, počinje 11. aprila u Baru.

Vujačić: Sasvim zasluženo

Predsjednik Galeba Nikola Vujačić je sportski čestitao Morači na “sasvim zasluženom prolazu”.

“Kad neko dva puta dobije drugoplasiranu ekipu po 3:1, onda to nije uopšte slučajno. Bili su bolji. Mi nemamo opravdanja za lošu igru u prva dva seta. Kasnije smo probali da se vadimo, ali to nije bilo to. Ne volim da pričam o tome, ali na momente je suđenje bilo katastrofalno. Čestitam Morači na zasluženoj pobjedi u obje utakmice", rekao je Vujačić.

Bonus video: